Dansk cykelmester vrisser efter VM-nedtur

Sebastian Lander var skuffet efter sin 22.-plads ved cykel-VM for U/23-ryttere i hollandske Limburg.

Dansk cykelmester vrisser efter VM-nedtur

Der var høje forventninger til de danske U/23-cykelryttere ved VM i hollandske Limburg, men bedste mand - Michael Valgren Andersen - sluttede på en 20.-plads.

Samme Valgren var imidlertid meget upopulær hos sin holdkammerat, den danske mester Sebastian Lander, efter løbet.

Lander talte med store ord, da han skuffet trillede tilbage til landsholdslejren bag målstregen. Han følte, at holdkammeraten havde svigtet ham i finalen - og kørt forbi ham i spurten i stedet for at føre ham frem.

10 minutter senere var Sebastian Lander mere diplomatisk, men stadig kritisk over den chance, han mente var gået ham næsen forbi.

- Vi finder først hinanden efter målstregen, og det er lidt ærgerligt især fordi, at taktikken var, at hvis der var danskere med i finalen, skulle de sørge for at holde mig fremme i spurten.

- Det er noget, vi skal hjem og evaluere på, siger Sebastian Lander.

VM-løbet blev vundet af Alexey Lutsenko fra Kasakhstan, og danskerne var ikke i nærheden af et topresultat i spurten efter Cauberg-stigningen.

- Jeg kommer godt over bakken og føler egentlig, at det nok skal blive til noget, men så ender man som nummer 22, og det er lidt af en lortefølelse, siger Sebastian Lander.

- Holdet kørte super flot i dag, og vi er med hele dagen, og de er gode til at lægge pres på. Det glipper lidt i sidste ende, men det er, hvad der kan ske. Det er en hektisk spurt. Sådan er cykelløb en gang i mellem.

Sebastian Lander skal være professionel fra næste sæson, men han har endnu ikke afsløret, hvilket hold han skal køre for.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.