Cykelsport

Dansk cykeltalent tager revanche og vinder Paris-Tours

Den danske cykelrytter Søren Kragh Andersen slog til og vandt semiklassikeren Paris-Tours søndag.

Søren Kragh Andersen viste sit enorme potentiale, da han søndag vandt den franske semiklassiker Paris-Tours. Foto: Marco Bertorello/arkiv/Ritzau Scanpix

Søren Kragh Andersen viste sit enorme potentiale, da han søndag vandt den franske semiklassiker Paris-Tours. Foto: Marco Bertorello/arkiv/Ritzau Scanpix

Efter andenpladsen i fjor slog den danske cykelrytter Søren Kragh Andersen til søndag i årets udgave af Paris-Tours.

Her var den 24-årige Sunweb-rytter alene i udbrud på de sidste kilometer, og ingen kunne røre danskeren, der kørte alene over målstregen og vandt løbet.

Han er den blot tredje dansker, som vinder den franske semiklassiker. Rolf Sørensen i 1990 og Jakob Piil i 2002 er de to andre.

Søren Kragh Andersen vandt med 25 sekunder ned til Quick-Step-rytteren Niki Terpstra og Benoit Cosnefroy fra AG2R, som danskeren stak af fra med ti kilometer til mål.

Dermed fik han også taget revanche i forhold til Quick-Step, hvor han i sidste års finale i løbet sad alene med to folk fra det belgiske hold og måtte se sig slået af Matteo Trentin i spurten.

- Jeg er virkelig overrasket, og jeg er meget glad, fordi det er de bedste af de bedste, der er med her. Det er vildt, siger Søren Kragh Andersen ifølge et interview på TV2 Sport.

God medvind de første timer af løbet gjorde, at der blev kørt ekstremt hurtigt, og fra start var angrebslysten stor.

Det tidlige udbrud, som blev formet efter den hektiske start, blev hentet 44 kilometer fra mål. Herefter kom Søren Kragh Andersen afsted sammen med Terpstra, mens Cosnefroy måtte kæmpe sig op til de to efterfølgende.

Men danskeren kunne de to følgesvende ikke tøjle, og alsidige Søren Kragh Andersen forlod dem med ti kilometer til mål, og de fangede ham først på den anden side af målstregen.

- Man skal ikke være bange for at angribe. Der kan godt være en fordel i at angribe, og selvfølgelig havde jeg også gode ben i sidste ende, siger den danske triumfator.

Dermed udbyggede han sit imponerende cv, som i 2018 har budt på flere store resultater.

Tidligere i sæsonen vandt Søren Kragh Andersen en etape i Schweiz Rundt, og han kørte i en uges tid i den hvide ungdomstrøje i dette års udgave af Tour de France.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst