Danske doubler spiller sig i kinesiske kvartfinaler

Alle tre tilbageværende danske doubler ved China Open spillede sig torsdag videre til kvartfinalerne.

Mathias Christiansen og Christinna Pedersen er klar til kvartfinalen i badmintonturneringen China Open. Foto: Sajjad Hussain/arkiv/Ritzau Scanpix

Mathias Christiansen og Christinna Pedersen er klar til kvartfinalen i badmintonturneringen China Open. Foto: Sajjad Hussain/arkiv/Ritzau Scanpix

Den danske damedouble med Maiken Fruergaard og Sara Thygesen er klar til kvartfinalen i den store badmintonturnering China Open.

Det står klart, efter at parret torsdag vandt i to sæt over kinesiske Yue Du og Yinhui Li med cifrene 21-18, 21-19.

Fruergaard og Thygesen tabte det første point i første sæt. Men de fik med det samme udlignet og bragt sig foran for derefter at føre resten af sættet.

I andet sæt skiftede føringen flere gange. Til sidst var kineserne foran 18-16, men danskerne fik med en god slutspurt taget fem point, mens hjemmebaneparret gik lidt i stå.

Maiken Fruergaard og Sara Thygesen kan i kvartfinalen ende med at møde de andenseedede japanere, Misaki Matsutomo og Ayaka Takahashi, der senere torsdag møder et indonesisk par.

Den danske mixeddouble med Mathias Christiansen og Christinna Pedersen er ligeledes videre til kvartfinalen.

Parret vandt i anden runde over indiske Pranaav Chopra og Reddy N. Sikki i to sæt med cifrene 21-16, 21-10.

Danskerne fik ellers en skidt start på kampen og var bagud 2-8, inden de fik kæmpet sig tilbage og vandt første sæt.

Andet sæt bød på dansk dominans fra start til slut. Christiansen og Pedersen kom på 5-0, inden inderne kom på tavlen. Den danske pointstime fortsatte resten af sættet, kun afbrudt af enkelte indiske servebrud.

Det sjetteseedede danske par kan i kvartfinalen rende ind i de andenseedede hjemmebanehelte, Wang Yilyu og Huang Dongping, der spiller deres kamp i anden runde senere torsdag.

Den danske herredouble med Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen sørgede for dansk doublehattrick torsdag, da de slog et tysk par i to sæt med cifrene 21-9, 21-9.

China Open har en samlet præmiepulje på én million dollar og er som Super 1000-turnering rangeret på samme niveau som All England og Indonesia Open på World Touren.

Kun sæsonfinalen, World Tour Finals, er rangeret højere.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.