Dansk damefirer ror sig til VM-bronze i Østrig

Den danske damefirer uden styrmand sikrede lørdag Danmarks første medalje ved VM i roning.

Lærke Berg Rasmussen, Christina Juhl Johansen, Ida Gørtz Jacobsen og Frida Sanggaard Nielsen havde allerede sikret en dansk OL-billet med en finaleplads ved VM i Østrig, men lørdag var der mere at juble over for den danske damefirer uden styrmand.

I finalen roede kvartetten sig til bronze og tog dermed Danmarks første medalje ved verdensmesterskabet, der afholdes i Ottensheim.

Damefireren kom i mål i tiden 6 minutter og 47,840 sekunder, og det var fire sekunder langsommere end australierne, der vandt. Holland tog sølv.

- Det er en stor lettelse at stå med medaljen nu, vi er sindssygt glade og meget lettede. At få OL-kvalen i hus var det vigtigste, siger Lærke Berg Rasmussen i en pressemeddelelse fra Dansk Forening for Rosport.

- Det var rart, at det blev gjort i torsdags, og så kunne vi ro lidt mere frit i dag og få lavet et rigtig godt løb.

Danskerne startede godt og kæmpede med om føringen på de første 500 meter, men derfra viste australierne sig alt for stærke.

Også Holland sluttede et stykke foran danskerne, der til gengæld havde masser af luft ned til Polen på fjerdepladsen.

- En bronzemedalje giver en kæmpe motivation for, at vi lige næste år skal steppe det op, og så går vi efter det helt store. Så vi har virkelig meget motivation, siger Christina Juhl Johansen.

På forhånd var der da også forhåbninger om en dansk medalje til kvartetten, der havde vist god form op til VM med flere flotte World Cup-præstationer.

I Poznan blev det til guld, mens kvartetten ved det seneste World Cup-stævne i Rotterdam sluttede på andenpladsen.

Søndag er der på papiret endnu en god chance for en dansk medalje, når færøske Sverri Nielsen i singlesculleren ror sin finale klokken 14.46.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.