Danmark

Dansk ebola-hold er kommet hjem fra Sierra Leone

Danske læger og sygeplejersker, der har bekæmpet ebola i Sierra Leone, er vendt hjem. Næste hold er på plads.

Efter seks ugers ebola-bekæmpelse i Sierra Leone er det første danske hold sundhedspersonale nu hjemme i Danmark.

Inden afrejsen har det 20 mand store hold overdraget opgaven med ebola-bekæmpelse til et nyt hold sundhedspersonale fra Danmark.

- Det har ikke været nogen nem opgave at bekæmpe ebola i beskyttelsesdragter i stegende hede, men holdet har været godt forberedt, og de er gået til opgaven med en helt utrolig faglighed, dedikation og engagement, siger forsvarsminister Nicolai Wammen (S).

- De har ydet en fantastisk indsats, og de har valgt at sætte deres egen hverdag og det trygge liv her i Danmark til side for at tage ned og hjælpe mennesker i nød. Det skal de have den største respekt og anerkendelse for, siger han i pressemeddelelse.

Danmark fortsætter kampen mod ebola på flere fronter, og et nyt hold har nu overtaget indsatsen i lejren i Port Loko i Sierra Leone efter det første hold.

Det andet hold sundhedspersonale på 25 personer ankom til Sierra Leone i slutningen af januar.

- De har haft en uges tid i lejren sammen med det første hold. Det har givet mulighed for en grundig overlevering af viden, som Hold 2 kan drage nytte af, når de forsætter kampen mod ebola, siger han.

Det udsendte sundhedspersonale kan også hente gode råd og viden fra Beredskabsstyrelsen, der har opbygget lejren.

- Både til sundhedspersonalet på Hold 2 og de udsendte fra Beredskabsstyrelsen skal der lyde en meget stor tak for indsatsen og viljen til at gøre en forskel, siger Nicolai Wammen.

Der bliver også udsendt et Hold 3 til Sierra Leone. Rekrutteringen er i fuld gang, og holdet vil starte på sin uddannelse i Danmark midt i februar.

19. januar besøgte statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), som den første vestlige regeringsleder Port Loko, der er et af de hårdest ramte områder i Sierra Leone.

- Det er vigtigt for mig at komme, fordi de udsendte gør en meget stor indsats, og ja, jeg synes godt man kan kalde dem helte, sagde statsministeren under besøget.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.