Dansk EM-modstander taber test til Sverige

Finland tabte med 0-2 til Sverige i en testkamp til EM. Finnerne var uden Pukki og manglede bid i angrebet.

Robin Quaison passerer den tidligere FC København-keeper Jesse Joronen i lørdagens EM-testkamp, som svenskerne vandt med 2-0.

Robin Quaison passerer den tidligere FC København-keeper Jesse Joronen i lørdagens EM-testkamp, som svenskerne vandt med 2-0.

STOCKHOLM:Danmarks første EM-modstander, Finland, tabte lørdag en testkamp forud for slutrunden.

På udebane indkasserede et ufarligt finsk landshold således et nederlag på 0-2 til Sverige.

Gæsterne var uden holdets største angrebsprofil Teemu Pukki, og det kunne ses hos finnerne, der ikke fik skabt det store i Stockholm.

De svenske værter dominerede og bragte sig foran med 1-0 midtvejs i første halvleg ved Robin Quaison. Efter pausen øgede Sebastian Larsson til 2-0 på et straffespark.

Flere velkendte navne fra dansk fodbold var i Finlands startopstilling, da den tidligere FC København-målmand Jesse Joronen vogtede målet.

I forsvaret lå Juhani Ojala fra Vejle på en central plads med den tidligere FC Midtjylland-oprydder Tim Sparv foran sig. Efter pausen kom Esbjergs Joni Kauko og Pyry Soiri også i aktion.

Joronen var involveret i Sveriges andet mål, da han gik ud af sit mål og fældede Marcus Berg.

Kampens danske dommer Jakob Kehlet var ikke i tvivl og dømte straffespark, som Sebastian Larsson sikkert omsatte til mål.

En stor del af Finlands spil er normalt lagt an på den tidligere Brøndby-profil Teemu Pukki, der scorede ti gange i kvalifikationen til EM. Holdet står langt tilbage på banen, hvilket har vist sig som en fin strategi, når Pukki er med på holdet.

Norwich-angriberen var derfor stærkt savnet i opgøret mod Sverige, der også stillede med flere spillere fra den danske Superliga.

Finland venter det danske landshold 12. juni i Parken i København, når de to hold spiller deres første kampe ved EM-slutrunden. Senere venter gruppekampe mod Belgien og Rusland.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden


Breaking
Skandinavisk koncern køber ikonisk nordjysk ferieresort
Luk