Dansk Energi: Apple kan stole på Danmarks elektricitet

Det er helt afgørende for Apple, at Danmark kan tilbyde pålidelig og miljøvenlig strøm, mener Dansk Energi.

Når danskerne rundt omkring i landet sætter computere og smartphones til opladning, kan de altid regne med, at der rent faktisk kommer strøm ind i apparaterne. Det er ifølge Dansk Energi en af årsagerne til Apples nye milliardinvestering i Danmark.

- Investeringen er et resultat af, at vi i Danmark altid har elektricitet i stikkontakterne, og at forsyningssikkerheden er enorm. Apple kan være helt sikre på, at deres datacenter kører, siger Lars Aagaard, der er administrerende direktør i Dansk Energi, til Ritzau.

Han påpeger samtidig, at det er en attraktiv type elektricitet, der strømmer ud af kontakterne.

- Vi har enormt meget grøn energi i stikkontakten, så Apple kan med sindsro sige til deres kunder, at den energi, de bruger, er grøn energi, siger Lars Aagaard.

En væsentlig faktor er også prisen på elektricitet i Danmark, mener Lars Aagaard.

- Priserne, man betaler for at få transporteret strøm i Danmark, er relativt lav set på en europæisk skala.

Lars Aagaard synes, at man lige nu skal glæde sig over, at Danmark har landet en rigtig stor aftale og tage det som et positivt signal og en stor anerkendelse.

- Og så kan man håbe, at det her kun er begyndelsen til, at andre virksomheder som for eksempel Google og Netflix tænker, at det kunne være interessant at have den samme type erhvervsmæssige aktivitet i Danmark, siger han.

Apple har investeret 6,3 milliarder kroner i det nye datacenter, der kommer til at ligge i Foulum, otte kilometer fra Viborg.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.