Dansk Energi: Gør som Sverige med bredbånd

Det er afgørende med hurtigere bredbånd, hvis regeringens mål om at få gevinster på digital velfærd skal nås.

30. september 2013 13:16 - Opdateret 30. september 2013 13:17

Dansk Energi: Gør som Sverige med bredbånd

Hvis vi skal høste gevinsterne ved mere digital velfærd, som regeringen lægger op til, er det afgørende, at hele Danmark får hurtigt bredbånd med rigelig kapacitet.

Det siger Mikael Bomholt Nielsen, konsulent i Dansk Energi, som også arbejder med at udbygge internetforbindelser i Danmark.

- Vi har desværre set eksempler på kommuner, der køber Ipads til alle skoleelever, men ikke sikrer ordentligt internet på skolerne, så de ligger ubrugte hen, siger han i en kommentar til regeringens nye "Fællesoffentlig strategi for digital velfærd 2013-2020".

Mikael Bomholt Nielsen glæder sig derfor over, at strategien sætter fokus på den digitale infrastruktur. Han råder regeringen til at skele til Sverige, hvor kommunerne spiller en aktiv rolle for at udbrede højhastighedsbredbånd og støttes af regeringen med penge og viden.

Den digitale velfærd kan øge kvaliteten af den offentlige velfærd og giver nye muligheder, påpeger Dansk Energi.

For eksempel kan man komme i kontakt med lægen gennem videokommunikation frem for at sidde i et venteværelse, og der kan samtidig frigives midler til andre formål, tilføjer han.

- Et godt eksempel er Brovst Asylcenter i Nordjylland, hvor brug af videotolkning har begrænset behovet for lange og dyre togrejser. Det giver hurtigere og bedre sagsbehandling til gavn for alle parter, siger Dansk Energis fiberkonsulent.

Regeringens ny strategi skal være med til at opfylde målet i "Vækstplan DK" om at modernisere den offentlige sektor frem mod 2020, så der frigøres 12 milliarder kroner til kernevelfærd.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...