Danmark

Dansk Erhverv: Arbejde kan forbedre integrationen

Hos Dansk Erhverv ærgrer man sig over, at kun tre procent af flygtningene bliver erklæret jobparate.

Nogle gange kan det være den bedste integration, hvis flygtninge og indvandrer kommer ud og snuser til arbejdsmarkedet. Det mener Dansk Erhverv, som ærgrer sig over, at så få bryder igennem muren og kommer i job

- Sommetider kan det være en stor hjælp, hvis man kommer ud og får kontakt til arbejdsmarkedet. Det kan være, hvis man bliver ansat i løntilskud eller virksomhedspraktik.

- Det er ærgerligt, at kun hver fjerde flygtning, som har været i Danmark i 10 år, er kommet ud i job, siger underdirektør Stine Pilegaard Jespersen fra Dansk Erhverv.

Hun peger på, at hvis man kommer ud på arbejdsmarkedet, så kan det være en vej til at komme videre med sit liv.

Mandag kom det frem, at under tre procent af de flygtninge, som indgår i kommunernes integrationsprogram, er blevet vurderet til at være jobparate.

- Det er ærgerligt, at så få bliver erklæret jobparate. Der er en ret stor forskel på, hvor stor en andel af kontanthjælpsmodtagerne, som kommunerne vurderer kun har ledighed som problem. Det gør sig formentlig også gældende for gruppen af flygtninge, siger hun.

Hos Dansk Erhverv har man et stort ønske om, at man hurtigere forsøger at bryde barrieren ned, så der er større sandsynlighed for at få flygtninge ud på arbejdsmarkedet.

- Man skal være bedre til at klarlagt folks kompetencer. Helst allerede når de kommer til landet, for så kan man hurtigere hjælpe dem ud i de job, som efterspørger samme kompetencer, siger underdirektøren.

- Mange ledige får job via deres netværk. Flygtninge har ikke et netværk og kender ikke det danske arbejdsmarked. Derfor er det helt afgørende, at jobcentrene træder til og hjælper med dem til at få kontakt til arbejdsmarkedet, siger hun.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.