Dansk Erhverv: Dårlig lovgivning er spild af ressourcer

Dansk Erhverv opfordrer regeringen til at lave grundigere lovgivningsarbejde. Andet giver dårligere lovgivning

Dansk Erhverv: Dårlig lovgivning er spild af ressourcer

For korte høringsfrister, færre lovforberedende udvalg og for få betænkninger. Det er hverdagen for lovgivning, der vedtages i Folketinget.

Resultatet er lovgivning, der ofte giver store byrder for borgere og erhvervsliv og må laves om efter mødet med virkeligheden, mener erhvervsorganisation Dansk Erhverv.

Dansk Erhverv har gennemgået de seneste års høringsfrister og kigget på anvendelsen af lovforberedende udvalg.

Det viser sig, at mere end halvdelen af lovforslagene i høring har en svarfrist, som er kortere end Justitsministeriets målsætning på 20 dage. Samtidig er antallet af lovforberedende udvalg kraftigt nedadgående.

- Alle danskere har en interesse i, at lovgivningsprocesserne er transparente og grundige. Desværre er der trods højstemte taler i Folketinget om forbedringer ikke sket fremgang, siger administrerende direktør Jens Klarskov.

- Konsekvensen er ofte dårlig lovgivning, som må laves om i mødet med virkeligheden. Det er spild af ressourcer, siger administrerende direktør Jens Klarskov.

Ifølge Dansk Erhverv har Folketinget i årevis talt om, at lovgivningsprocessen skal forbedres. Regeringen har det også som en del af regeringsgrundlaget.

Men høringsfristerne er ikke blevet forbedret nævneværdigt siden 2007, som er den periode, Dansk Erhverv har undersøgt.

Hele 60 procent af lovforslagene i høring har en svarfrist på under 20 dage. Derudover kommer, at der til cirka hver tiende høring er under fem dage til at komme med bemærkninger.

- Folketingets formænd og skiftende ministre har gennem mange år talt om at forbedre lovgivningsarbejdet, men resultaterne udebliver. Lovgivningen skal være i orden, så den ikke hurtigt skal korrigeres, siger administrerende direktør Jens Klarskov.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.