Dansk Erhverv glæder sig over eksportaftale

Dansk Erhverv roser regeringens aftale til 70 millioner kroner om at øge Danmarks eksport til vækstmarkederne.

Dansk Erhverv glæder sig over eksportaftale

Regeringen, Venstre, Liberal Alliance og De Konservative for ros fra Dansk Erhverv for en aftale om at bruge 70 millioner kroner på at øge dansk eksport til 10 vækstmarkeder i 2014 og 2015.

Det er 20 millioner kroner mere, end der var lagt op til med aftalen for 2012 og 2013.

- Vi har længe bakket op om, at der skulle flere midler til eksportfremme. Så vi hilser aftalen velkommen, siger Kristoffer Klebak, international chef i Dansk Erhverv.

Indsatsen retter sig mod Brik-landene Brasilien, Rusland, Indien og Kina samt Indonesien, Mexico, Sydafrika, Sydkorea, Tyrkiet og Vietnam, som regeringen har udpeget som de store vækstlande fremadrettet.

- Vi er helt enige i, at vækstmarkederne er supervigtige. De skal trække meget af den danske eksport i fremtiden. Men vi skal ikke glemme, at det fortsat er nærmarkederne og EU, der står for langt størstedelen af den danske eksport, siger Kristoffer Klebak.

- Det er især her, de små og mellemstore virksomheder skal have deres første eksporterfaringer, siger han.

Han er derfor glad for, at der ud over aftalen samtidig er aftalt et initiativ i Tyskland, der især skal bistå små og mellemstore virksomheder.

- Det er absolut positivt, at vi gør noget for at øge på det tyske marked. Det er det største europæiske marked, og det ligger lige ved døren, siger Kristoffer Klebak.

Med aftalen er der afsat 22 millioner kroner til at hjælpe små og mellemstore virksomheder, der ønsker at komme ind på et af de 10 vækstmarkeder. Det er måske den vigtigste del af aftalen, mener Kristoffer Klebak.

- 10 procent af de virksomheder, der eksporterer, står for 90 procent af eksporten. Det er en farlig situation. Hvis der kommer ændringer i efterspørgselen af det, vi laver i Danmark, kan det gå ud over eksporten og dermed vækst og job, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst