Dansk Erhverv glæder sig over vækstpagt

EU's vækstpagt kan hjælpe danske virksomheder og projektobligationer kan skaffe kapital, mener Dansk Erhverv.

Dansk Erhverv glæder sig over vækstpagt

Det gavner danske virksomheder, at EU stats- og regeringschefer torsdag aften lagde an til at vedtage en vækstpagt til næsten 900 milliarder kroner ved EU-topmødet i Bruxelles.

Det siger direktør Christian T. Ingemann fra Dansk Erhverv, som glæder sig over, at den europæiske investeringsbank står til at få 75 milliarder kroner.

- Der er fokus på at få boostet (sat gang i) væksten i Europa. Det er selvfølgelig til gavn for dansk erhvervsliv. Det kan forhåbentlig fremme vor eksport til andre EU-lande, siger han.

EU's stats- og regeringschefer vil også fuldføre EU's indre marked. Alene servicedirektivet ventes at skabe værdier for 330 milliarder euro (ca. 2475 milliarder kroner), når det er ført helt ud i livet.

Christian T. Ingemann glæder sig over, at EU-topmødet sætter vækst på dagsordenen i stedet for eurokrise.

- Hvis man spørger hvilken som helst person, hvad der har kendetegnet EU det seneste halvandet år, vil man sige Grækenland og eurokrise.

- Det er godt, at der nu kommer noget offensivt, hvor alt hidtil har været defensivt, siger Christian T. Ingemann.

Han glæder sig også over et pilotprojekt med såkaldte projektobligationer.

- Finanskrisen har betydet, at der er et skrigende behov for kapital til virksomhederne, hvad enten de skal spare op eller ekspandere. Så det vil forhåbentlig skabe mere kapital i systemet, siger Dansk Erhvervs direktør.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.