Dansk Erhverv: Virksomheder står i kø til Iran

Udenrigsministeren vil bane vejen for eksport til Iran, og det er en god melding for erhvervslivet.

Potentialet på det iranske marked er stort.

Det siger Kasper Ernest, chef for EU og International afdeling hos Dansk Erhverv, efter at udenrigsminister Kristian Jensen (V) torsdag udtalte, at han vil rejse til Iran med dansk erhvervsliv.

Formålet med rejsen: At se på danske handelsmuligheder i takt med, at sanktionerne mod Iran fjernes efter den nylige atomaftale.

- I mandags havde vi faktisk et rundbordsmøde med over 20 virksomheder - store som små - der var mødt op. Der er meget stor interesse fra virksomhedernes side i forhold til det iranske marked, siger Kasper Ernest.

- Fra 2012 til 2013 faldt eksporten med 35 procent, da man indførte sanktionerne mod Iran.

- Der er grobund for at sige, at Danmark skal kunne generobre sin position på det marked. Det vil altså sige 35 procent, og derudover er det et marked, som man forventer vil vokse med fem-seks procent om året, siger Kasper Ernest.

Sanktionerne har betydet, at kun få virksomheder har kunnet handle med Iran. For eksempel med sko og tøj, hvis man havde den nødvendige tilladelse.

Nu er der ifølge Kasper Ernest åbnet for, at danske virksomheder inden for eksempelvis logistik, vindkraft, olierensning og fødevarer kan tjene gode penge på det iranske marked.

Sanktionerne mod Iran forventes ophævet i første eller andet kvartal i 2016, efter at den historiske atomaftale mellem Iran og seks stormagter blev indgået i sidste måned.

Når programmet tillader det, skal Kristian Jensen og dansk erhvervsliv en tur til Iran, så dørene virkelig kan åbnes. Om det bliver i år eller næste år, vides endnu ikke.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.