Dansk erhvervsliv styrer mod færre konkurser

Færre virksomheder går konkurs. Alene i transportsektoren er tallet halveret på tre år.

Dansk erhvervsliv styrer mod færre konkurser

Der er grund til optimisme i dansk erhvervsliv. Antallet af konkurser er faldet med næsten en fjerdel i årets første ni måneder i forhold til perioden i 2010, da krisen for alvor kradsede - helt præcist med 23 procent.

Det viser tal fra Bisnode Credit, det tidligere Soliditet, der er Nordens største leverandør af kredit- og forretningsinformation på både virksomheder og privatpersoner.

Martin Stabell, specialist i kreditrisikovurderinger hos Bisnode Credit, mener, at der er grund til optimisme på baggrund af de nye tal:

- Antallet af konkurser bliver ved med at falde, hvis vi ser på de første ni måneder af 2013 og sammenligner med de samme måneder de fire foregående år. Det viser med al tydelighed, at dansk erhvervsliv er inde i en positiv udvikling, siger Martin Stabell.

I september faldt antallet af konkurser med to procent i forhold til måneden sidste år til 378 konkurser. Og siden toppen af antallet af konkurser i 2010 er det samlede antal konkurser faldet fra 4739 i de første ni måneder af 2010 til 3641 i år.

- Traditionelt ser vi flere konkurser sidst på året. Så det bliver interessant at se, hvad der sker, siger Martin Stabell.

- Men vi vurderer, at forbrugertilliden er vendt tilbage. Og en af de brancher som engros- og detailhandel har klaret sig pænt frem til september.

Også transportbranchen er i bedring. Antallet af konkurser her er faldet fra 28 konkurser i september 2010 til 14 i september i år. Samme positive tendenser ses hos bygge- og anlægsbranchen samt fremstillingsvirksomheder.

- Tallene indikerer, at krisen er ved at løsne sit greb om en række udsatte brancher. Det tegner godt for den samlede danske økonomi, siger Martin Stabell.

- Niveauet for konkurser lige nu er ikke så godt, som det burde være. Men det er i klar bedring, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.