Dansk Eurovision-håb undertrykte sin sangdrøm

20-årige Leonora Colmor Jepsen skal forsøge at sende Danmark videre i Eurovision, når hun torsdag går på scenen i Tel Aviv i Israel.

Danske Leonora er 20 år gammel og skal overbevise Europa om at sende Danmark videre til Eurovision-finalen.

Danske Leonora er 20 år gammel og skal overbevise Europa om at sende Danmark videre til Eurovision-finalen.

TEL AVIV: - Hej Leonora. Jeg har set din video på Facebook, og jeg har en sang, jeg synes, du skal prøve at synge. Har du lyst til det?

Omtrent sådan lød beskeden, der tikkede ind på Leonora Colmor Jepsens telefon en julidag sidste år. Sms'en kom fra DR's bidragsproducer ved melodigrandprix, Mads Enggaard.

Hun var på arbejde på Dyrehavsbakken nord for København og havde lige langet en is over disken. Var der nogen, der prøvede at tage fusen på hende?

Tilbage i maj måned havde hun rigtigt nok uploadet en video på Facebook, hvor hun sang ved en gymnasiekoncert.

- Først tænkte jeg, "er det rigtigt, det her?", fortæller Leonora.

Hun besluttede at svare på beskeden, og et par dage efter sad hun alene hjemme i stuen i Hellerup, hvor hun er vokset op, og prøvede at lave en optagelse, hvor hun sang den sang, der i dag er kendt som grandprixhittet "Love Is Forever".

- Det blev rimelig sent, før jeg var færdig. Jeg skulle lave det som et one-take (optagelse uden afbrydelser, red.), så jeg tog den om rigtig, rigtig mange gange, siger hun og smiler.

- I dag tænker jeg, at det på en måde var en ret god øvelse, for det er jo det samme, når jeg går på scenen i melodigrandprix. Der er tre minutter til at levere, siger hun.

I februar gik Leonora på scenen i Dansk Melodi Grand Prix og fremførte sangen, og det gjorde hun så godt, at hun et par timer senere blev udråbt som vinder.

Derfor repræsenterer hun Danmark, når Eurovision i denne uge bliver afholdt i Tel Aviv i Israel. Leonora skal på scenen i torsdagens semifinale, hvor hun skal prøve at sikre Danmark en plads i finalen.

En stor opgave for den 20-årige Leonora, der stadig er et relativt ubeskrevet blad, når det kommer til musikken.

Som lille kunne hun ikke få nok af at synge, men det ændrede sig, da hun blev teenager.

- Jeg blev nok lidt genert, fortæller hun.

Da hun var omkring 16 år, begyndte hun dog at synge igen.

- Første gang, jeg rigtigt optrådte for nogle, var på gymnasiet i forbindelse med et eksamensprojekt i musik i 1. g. Efter det spillede jeg med i vores årlige musical og optrådte også ved nogle små intimkoncerter på skolen, forklarer Leonora, der har været såkaldt Team Danmark-elev på Gammel Hellerup Gymnasium.

Ved siden af skolen har hun nemlig været elitesportsudøver og kan kalde sig tredobbelt junior danmarksmester i skøjteløb. Som 18-årig trak hun sig fra sporten på eliteniveau, men siden har hun både undervist og lavet koreografier til andre.

Nu er det musikken, hendes hjerte især banker for.

- Jeg tror, jeg altid har gået med en lille bitte undertrykt drøm om at stå på en scene, men jeg har ikke helt turdet tro på den, siger hun.

Nu er den drøm pludselig inden for rækkevidde, og det skal udnyttes.

- Jeg håber, at Eurovision giver mig lidt momentum. Jeg tror, det er et springbræt, men hvor højt man så kan hoppe, det vil vise sig, siger sangerinden.

Semifinalen i Eurovision, som Leonora skal optræde i, finder sted torsdag aften og sendes på DR1 klokken 21.00.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.