Dansk filminstruktør omkom i attentat ved Krudttønden

Den danske filminstruktør Finn Nørgaard døde af sine kvæstelser ved et angreb mod Krudttønden lørdag.

- Han var et fantastisk menneske. Betænksom, klog og helt igennem reel.

Det fortæller en nær ven om manden, der blev dræbt, da en gerningsmand lørdag trængte ind til et debatmøde i Krudttønden på Østerbro lørdag. Kvinden ønsker ikke sit navn offentliggjort.

Vennen lagde søndag formiddag blomster foran Krudttønden til minde om den omkomne og de øvrige ofre for attentatet. Hun var tydeligt berørt af situationen.

- Gennem sit arbejde har han gjort en masse for andengenerationsindvandrere. Det, der er sket, er helt uforståeligt. Han var et stort menneske, siger hun til Ritzau.

Ifølge Ekstra Bladet var det den 55-årige danske filminstruktør Finn Nørgaard, der omkom i angrebet mod arrangementet. Desuden blev tre betjente såret ved debatmødet, hvor den svenske Muhammedtegner Lars Vilks var til stede.

Et øjenvidne fortæller til Ekstra Bladet, at Finn Nørgaard blev skudt på klos hold. Sammen med andre forbipasserende forsøgte øjenvidnet forgæves at genoplive instruktøren.

Finn Nørgaard var uddannet cand.phil. i film og kommunikation fra Københavns Universitet.

Han har arbejdet som producer for DR, spillede med i spillefilmen "Skyggen" og var blandt andet producent på dokumentarfilmen "Kun for forrykte" om Eik Skaløe og Steppeulvene fra 1988.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.