Dansk flyekspert: Vragrester minder om vinge-flap

De vragrester, der tirsdag er dukket på øen Reunion, kan umiddelbart minde om del af flyvinge, siger ekspert.

Udland 29. juli 2015 21:24

Det skal nok blive opklaret, om vragresterne, der tirsdag blev opdaget ved kysten ud for øen Reunion i Det Indiske Ocean, stammer fra et fly af samme type som MH370, der forsvandt sporløst på sin rejse fra Kuala Lumpur mod Beijing i marts 2014.

Det siger den danske ekspert i flysikkerhed og tidligere trafikchef i Københavns Lufthavn Hans Christian Stigaard.

Tirsdag opdagede man på Reunion et stykke lyst metal med en længde på omkring to meter. Og det har straks fået spekulationerne i gang om, hvorvidt vraggodset kan stamme fra MH370, der er et af flyhistoriens største mysterier til dato.

Efter at have set billederne påpeger hans Christian Stigaard, at der kan være tale om en del af en flyvinge.

- Med alle mulige forbehold, og dem er der jo mange af på nuværende tidspunkt, så kan det godt minde om en flap fra den bageste del af vingen. Det kan det godt, siger han.

- Men det er ikke muligt ud fra billederne at se, hvilken flytype der i givet fald skulle være tale om.

Til gengæld er Hans Christian Stigaard ikke i tvivl om, at hvis der er tale om et fly, så skal det nok blive opklaret hurtigt.

- Hvis der er tale om en del af et fly, så er der ingen tvivl om, at man nok skal finde ud af det. Og Boeing skal også nok kunne finde ud af, om det så er en 777 (samme model som MH370, red.). Det er det nemmeste af det, siger han.

- Det bliver mere kompliceret at fastslå en bestemt model som eksempelvis MH370. Men hvis det viser sig at være en Boeing 777, så må man jo spørge sig selv, hvor mange andre 777'ere, man savner og så regne resten ud.

Selvom Reunion ligger i den modsatte ende af det mægtige Indiske Ocean, så vil Hans Christian Stigaard ikke udelukke noget alene ud fra det faktum.

- Der er jo det med MH370, at der ikke er nogen fortilfælde. Det har været væk i halvandet år, så det er jo svært at udelukke, hvad vind og strøm kunne have gjort. Og jeg synes i hvert fald ikke, at man kan tillade sig at udelukke noget, siger han.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...