Ulykker

Dansk Flygtningehjælp har fundet ny generalsekretær

Charlotte Slente bliver generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp, efter at forgængeren blev fyret fra posten.

Dansk Flygtningehjælp har fundet en ny generalsekretær. På billedet ses en flygtningeteltlejr støttet af Dansk Flygtningehjælp i Bekaa-dalen i Libanon. (Arkivfoto)

Dansk Flygtningehjælp har fundet en ny generalsekretær. På billedet ses en flygtningeteltlejr støttet af Dansk Flygtningehjælp i Bekaa-dalen i Libanon. (Arkivfoto)

KØBENHAVN:Dansk Flygtningehjælp har fundet sin nye generalsekretær.

I en pressemeddelelse fortæller organisationen, der hjælper flygtninge overalt i verden, at Charlotte Slente tiltræder posten fra 1. december i år.

Med sig har Charlotte Slente en lang karriere i Udenrigsministeriet, hvor hun foruden en række ambassadørposter også har været centerchef for ministeriets afdeling for global udvikling og samarbejde.

Hun har derudover også været øverste direktør i Danida.

Ifølge Dansk Flygtningehjælps formand, Agi Csonka, er det blandt andet Charlotte Slentes brede erfaring fra internationalt arbejde kombineret med stærke lederegenskaber, der har fået en enig øverste ledelse i organisationen - forretningsudvalget - til at pege på hende som ny generalsekretær.

- Charlotte Slente bevæger sig hjemmevant i det internationale humanitære diplomati, hun kender Dansk Flygtningehjælp godt og forstår kompleksiteten i vores opgaver - og så er hun en visionær leder med en bred vifte af ledelsesredskaber i rygsækken, fortæller Agi Csonka.

Charlotte Slente kommer fra en stilling som Danmarks ambassadør i Israel, hvor hun har været siden 2017.

Hun nævner, at der aldrig har været flere fordrevne personer eller flygtninge i verden end i disse år. Det skaber ifølge hende et behov for organisationer som Dansk Flygtningehjælp, Danmarks største humanitære organisation.

- Der er brug for organisationer som Dansk Flygtningehjælp til at hjælpe med de umiddelbare behov for beskyttelse af flygtninge, men også til at skabe langsigtede løsninger for flygtninge, siger Charlotte Slente.

Hun afløser Christian Friis Bach, der i april blev fyret fra posten som generalsekretær, fordi forretningsudvalget så behov for en anden ledelsesprofil.

Dansk Flygtningehjælp har aktiviteter i 40 lande, flere end 7000 ansatte globalt, 8000 frivillige i Danmark og en omsætning på over tre milliarder kroner.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst