Dansk Folkeparti afviser regeringens løsning for PSO-afgift

Dansk Folkeparti vil ikke hæve bundskatten for at afskaffe PSO-afgift, siger Kristian Thulesen Dahl til DR.

Spørgetime Foto: Scanpix/Jens Astrup

Spørgetime Foto: Scanpix/Jens Astrup

Det vil gå ud over dem med lavest indkomst, og derfor skal bundskatten ikke hæves for at fjerne den omstridte PSO-afgift.

Sådan lyder det fra Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, tirsdag aften til DR Nyheder.

- Stop nu den her snak om at hæve bundskatten. Det vil være helt forkert over for dem med lave indkomster, siger partiformanden ifølge DR.

Dermed afviser Kristian Thulesen Dahl regeringens plan om inden sommerferien at få en aftale, som fjerner PSO-afgiften. Afgiften betales især af virksomheder med et højt elforbrug.

Afgiften, der sidste år gav otte milliarder kroner til statskassen, er underkendt som ulovlig statsstøtte af EU-Kommissionen, fordi den forskelsbehandler danske og udenlandske virksomheder. Derfor er Danmark blevet bedt om at ændre den.

PSO-afgiften finansierer den grønne omstilling med havvindmølleparker og anden vedvarende energi. Regeringen foreslog for nylig at hæve bundskatten samt skære i personfradraget for at erstatte afgiften - men det vil Dansk Folkeparti ikke være med til.

- Det virker noget grotesk, at regeringen beder os om at hæve bundskatten her i maj-juni, for så til efteråret at lokke os ind i en stor skattediskussion, siger Kristian Thulesen Dahl.

Og den udmelding har finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) noteret sig, lyder det i en skriftlig kommentar til DR Nyheder.

- Regeringen står med en bunden opgave. EU-Kommissionen har underkendt PSO-systemet, og vi skal have en løsning på plads, som kan træde i kraft ved årsskiftet.

- Vi har startet forhandlingerne og lagt et bud på en løsning frem. De konkrete drøftelser tager vi ved forhandlingsbordet, lyder det.

Men med et blankt nej fra DF virker det ikke, som om regeringen får held med at få lukket en aftale inden sommerferien. Også Liberal Alliance og De Konservative har meldt ud, at de ikke ønsker en skattestigning.

Dog er man i Socialdemokratiet fortsat ikke afvisende, når det kommer til at lande en PSO-aftale med regeringen.

- En forudsætning for, at man kan finde en løsning på PSO, på den måde regeringen har skitseret, det er, at vi kan sikre, at det ikke bliver dyrere for en almindelig LO-familie og for pensionister, end det er i dag. I så fald vil vi gerne fortsætte dialogen, siger Socialdemokraternes finansordfører, Benny Engelbrecht.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.