Dansk Folkeparti går fra skatteforhandling

Dansk Folkeparti forlader forhandlingerne om en skattereform med finansminister Bjarne Corydon (S).

Dansk Folkeparti går fra skatteforhandling

Dansk Folkeparti forlader forhandlingerne om en skattereform, oplyser partiet dagen efter, at partileder Pia Kjærsgaard og retsordfører Peter Skaarup mødtes med finansminister Bjarne Corydon (S).

Partiet vil oplyse pressen om sine bevæggrunde kort før middag torsdag.

Men onsdag fastslog Pia Kjærsgaard, at regeringen må frede folkepensionens grundbeløb, hvis den vil lave en skattereform med Dansk Folkeparti.

- Man reducerer folkepensionens grundbeløb, som er så afgørende for Dansk Folkeparti. Det er helt tosset at sige, at nogle ikke får grundbeløbet, men at det reguleres, så det bliver almisser, sagde Pia Kjærsgaard og fortsatte:

- Vi stiller ikke ultimative krav, men det ville være uladsiggørligt og helt på tværs af alt, vi har stået for. Hvis vi piller ved noget så fundamentalt som folkepensionens grundbeløb, så vil folk tænke: "Hvad bliver det næste?".

Regeringen vil sænke folkepensionens grundbeløb med 13.600 kroner for velstillede, mens fattige folkepensionister får hævet pensionstillægget tilsvarende.

Dansk Folkeparti afviser at lade offentlige overførsler som dagpenge, kontanthjælp og folkepension stige langsommere.

S-R-SF-regeringens skattereform har en langt skævere social balance, end de skattereformer, Dansk Folkeparti lavede med VK-regeringen, har Pia Kjærsgaard sagt.

- Jeg fatter ikke, at en regering med Socialdemokraterne og SF kan lægge sådan en skattereform frem, sagde Dansk Folkepartis leder onsdag.

/ritzau/