Dansk Folkeparti giver regeringen ultimatum om Togfonden

Finansminister Claus Hjort Frederiksen makker ret omkring Togfondens projekter, forventer et flertal.

1. juli 2016 14:49

Togfonden kører på skinner og er finansieret krone for krone, så selv om finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) er bekymret for økonomien, forventer partierne bag fonden, at regeringen besinder sig.

Støttepartiet Dansk Folkeparti giver regeringen et ultimatum, siger finansordfører René Christensen.

- Det er et tilbud, der kommer her. Man kan kalde det et ultimatum, men det er også en gave.

- Vi har finansieret den krone til krone for 13,5 milliarder kroner. Det er fuldstændig, som finansministeren vil have det, siger René Christensen.

Fredag eftermiddag er DF, Liberal Alliance, De Konservative, Socialdemokraterne, De Radikale, SF og Enhedslisten mødt ind til Finansministeriet til forhandlinger med ministeren.

Claus Hjort Frederiksen får her fremlagt en plan, som indebærer, at alle projekter i Togfonden fastholdes. Projekterne skal ifølge aftalen gennemføres i to faser.

I den første, som strækker sig frem til 2019, er partierne blandt andet enige om at udskyde etableringen af en ny baneforbindelse til Billund Lufthavn, som ligger langt fra de nærmeste større byer.

DF's ultimatum er i forbindelse med projekterne i fase et. I fase to er den omdiskuterede timemodel placeret. Den skal sikre hurtigere tog fra Aalborg til Aarhus, fra Aarhus til Odense og fra Odense til København.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...