Dansk Folkeparti ser skeptisk på vækstplan

Regeringen zigzagger ved at sænke selskabsskat, før reform er færdig, siger DF's leder Kristian Thulesen Dahl.

Dansk Folkeparti ser skeptisk på vækstplan

Regeringen kan ikke regne med, at Dansk Folkeparti støtter den netop fremlagte vækstplan, som gavner erhvervslivet på bekostning af de studerende og de svageste i samfundet.

Planen betales nemlig ved at reformere SU'en for to milliarder kroner, mens kontanthjælpen beskæres med én milliard kroner, anfører Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulesen Dahl.

- Det er usympatisk, at man starter med at tænke på et tal for, hvad man skal spare på SU og kontanthjælpsmodtagere, fordi man vil sænke selskabsskatten, siger han og langer blandt andet ud efter statsministeren og skatteministeren:

- Hvis VK-regeringen havde stillet forslaget, kan man se, hvad reaktionen havde været fra Helle Thorning-Schmidt, Holger K. Nielsen og fagbevægelsen. Så var 3F kørt ud med en "Skævt"-kampagne, siger Kristian Thulesen Dahl.

Hans parti vil først forhandle de andre reformer på plads inden vækstplanen. DF vil genindføre kontanthjælpsloftet, starthjælpen og 450-timers reglen, som regeringen fjernede med Enhedslisten, påpeger han.

- Det svarer til skatteaftalen sidste sommer. Man blev enige om, at forsvaret skulle spare 2,7 milliarder kroner. Så sad vi hele efteråret for at finde så stor en besparelse. Nu skal vi lukke kaserner, siger Kristian Thulesen Dahl, hvis parti står udenfor skatteaftalen.

DF forhandler gerne om en kontanthjælpsreform, men vil ikke på forhånd finde en milliard kroner til at sænke selskabsskatten, siger han.

- Vi er metodemæssigt langt fra hinanden. Vi må tage det bid for bid og se, hvad det giver af penge, siger Kristian Thulesen Dahl.

Han er ikke imponeret af, at KL har accepteret lavere vækst i kommunerne indtil 2020, mens A.P. Møller Mærsk og selskaberne i Dansk Undergrunds Consortium (DUC) har accepteret, at selskabsskatten ikke sænkes for dem.

- Jeg har også set, at Harald Børsting fra LO pludselig har lagt bånd på sig selv. Slingrekursen virker meget påfaldende. Regeringen fjernede boligjobordningen for to måneder siden, siger han med henvisning til, at ordningen nu bliver genindført.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst