Dansk Folkeparti til briterne: Efterlad os ikke alene i EU

Frygten for, at Danmark bliver det eneste EU-skeptiske land i unionen, får Dansk Folkeparti til at råbe op.

Udland 7. januar 2016 12:43

Et politisk råd lyder, at man aldrig skal true med at gå, men med at blive. Det er netop det velmente råd, som Dansk Folkeparti ønsker at sende med ekspresfart over Nordsøen til briterne.

For Dansk Folkeparti er bange for at blive ladt alene, efter at en meningsmåling viser, at 43 procent af de britiske vælgere vil ud af EU.

- Det er sådan en måling, der kan få koldsveden frem på panden af enhver EU-skeptiker. Hvis briterne rent faktisk stemmer sig ud af EU, mister Danmark en meget vigtig allieret i kampen for et slankere EU.

- Det efterlader Danmark i selskab med en lang række lande, som dybest set ønsker endnu mere EU-integration, ligesom et vigtigt ikke-euroland vil være væk, siger Kenneth Kristensen Berth, EU-ordfører for Dansk Folkeparti.

Omkring 43 procent af de britiske vælgere vil ud af EU, mens 36 procent vil forblive i unionen. En ud af fem er i tvivl, viser meningsmålingen fra analyseinstituttet ORB, der blev offentliggjort torsdag.

Det sker, mens premierminister David Cameron arbejder intenst på at få genforhandlet briternes medlemsbetingelser op til en lovet folkeafstemning inden udgangen af 2017.

- Jeg forstår til fulde den store skepsis i den britiske befolkning. Men svaret er ikke en udmeldelse nu. Svaret er at vedblive med at arbejde for et slankere EU-samarbejde inden for rammerne af EU, men det er et arbejde, som bliver markant sværere uden briterne.

- Storbritannien er et vigtigt eksportmarked - og en udmeldelse vil skabe tvivl om, hvilken handelsmæssig tilknytning EU skal have til Storbritannien, siger han.

Cameron mødte onsdag aften forbundskansler Angela Merkel, som har gjort det klart, at hun vil forsøge at få EU til at gå med til at genforhandle briternes medlemsvilkår i EU for at hindre en "brexit".

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...