Dansk Folkeparti vil stramme omstridt smykkelov markant

Den såkaldte smykkelov, der lader myndighederne fratage flygtninges værdier, skal være strammere, mener DF.

Den meget omdiskuterede lov, der lader myndighederne inddrage flygtninges værdier for at betale for deres ophold, er ikke stram nok og skal skærpes. Det mener Dansk Folkeparti ifølge DR Nyheder.

Loven lader myndighederne tage værdigenstande, der vurderes til at have en værdi på over 10.000 kroner. Den grænse vil Dansk Folkeparti have sænket til 3000 kroner.

- Vi foreslår også, at man skal have mulighed for at tilbageholde ydelser fra det offentlige, hvis man konstaterer, at en asylansøger har økonomiske midler placeret på udenlandske bankkonti eller eksempelvis har ejendom i udlandet - eksempelvis i sit hjemland, siger Martin Henriksen til DR Nyheder.

Udmeldingen kommer efter, at smykkeloven, der rejste en stor international kritik af Danmark, blev brugt for første gang. I slutningen af juni blev fem iranske asylansøgere stoppet med kontanter for 130.000 kroner.

Disse, undtaget 10.000 kroner per ansøger, blev beslaglagt.

- Hvis folk overhovedet har mulighed for at forsørge sig selv, så skal de selvfølgelig gøre det. Det var det, der var den oprindelige tanke med den såkaldte smykkelov, og der kan vi se, at den kun er blevet brugt i et enkelt tilfælde. Vi så gerne, at den blev brugt meget mere, siger Martin Henriksen til DR.

Både Venstre og Socialdemokraterne er dog imod stramninger af loven.

- Vi har ingen interesse i at skulle ud i noget symbolpolitik på et område, hvor man kan se, at det er meget begrænset, hvad effekten har været i virkelighedens verden, siger Venstres Jacob Jensen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.