Dansk forbindelse kaprede Lasse Vibe

Både computer og danske medarbejdere vendte tommelfingeren op for Lasse Vibes skifte til engelske Brentford.

Dansk landsholdsspiller og topscorer i Allsvenskan. Alene det burde vidne om tilstrækkelig kvalitet til at skifte til Englands næstbedste fodboldrække.

Men Brentford gør tingene anderledes.

Attraktive Lasse Vibe skulle også godkendes af Brentford- og FC Midtjylland-ejer Matthew Benhams berømte statistikcomputer, før danskeren i juli kunne booke fly til London og underskrive en kontrakt.

- Det føles fint at vide, at computeren har godkendt mig. Så er det ikke kun den fodboldfaglige vurdering, så er det også statistikker og sådan nogle ting, siger Vibe.

Han fortæller, at det spillede en vigtig rolle, at danskerne Rasmus Ankersen (sportsdirektør) og Flemming Pedersen (spillerudvikler) er i klubben.

- Det har gjort dialogen og kendskabet lidt lettere, og Brentford har måske også været lidt mere sikker på mig som spiller. Så på den måde har det været afgørende, at Rasmus har et indgående kendskab til dansk fodbold.

- Det er også fedt at have nogle i hverdagen at vende tingene med. Det har gjort det lettere at falde til, siger Vibe.

Gentagne gange har Vibe slået fast, at han vægter personlige forhold for familien langt højere end økonomisk attraktive tilbud, som blandt andet er kommet fra Kina.

Indtil videre er han også meget glad for skiftet til Brentford, selv om det betyder, at han har givet afkald på drømmen om europæisk fodbold med IFK Göteborg.

- Det er en anderledes familiemæssig udfordring, end Sverige var, men min familie er faldet godt til i London, som er en fed by med uendelige muligheder.

- Sportsligt er det endnu et skridt op for mig. Jeg bliver matchet på et højere niveau, og jeg har mulighed for at nå længere i min karriere.

- Det er på mange måder træls at sige farvel til Europa League- og mesterskabskampe, men når jeg har vejet det hele op, har jeg været villig til at gå på kompromis med det for at få nogle andre ting, siger Vibe.

I forhold til Sverige er tempoet og det tekniske niveau i The Championship væsentligt højere, mens det taktiske område halter en smule, vurderer Vibe.

Klubben har ambitioner om at rykke op i Premier League denne sæson, og sker det, tror Vibe på, at han er dygtig nok til at følge med op i verdens måske stærkeste liga.

- Det er muligt, computeren vil sige, jeg ikke er god nok til Premier League, men det har ikke fyldt noget i mine overvejelser.

- Jeg ved, hvad jeg står for, og jeg kan sagtens gøre mig gældende, selv om klubben køber nye spillere og øger konkurrencen, siger Vibe.

Brentford gæster lørdag Leeds i Championship.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.