Udland

Dansk glæde over homovielser i Grønland

Det grønlandske samfund er inde i en rivende udvikling, lyder det fra den danske forperson for LGBT i Danmark.

Snart kan grønlandske homoseksuelle blive viet. Tidligere på ugen vedtog et enstemmigt Landsting en lov, der gør det muligt for to mennesker af samme køn at blive gift.

Det er en udvikling, der glæder Søren Laursen, forperson i Landsforeningen for Bøsser, Lesbiske og Transpersoner (LGBT) i Danmark.

- Det betyder jo, at man fra samfundets side og fra regeringens side går ind og laver en fuldstændig ligestilling på det her område, siger han.

- Tidligere havde man én lov for homoseksuelle og én lov for heteroseksuelle. Men man skal ikke have forskellige lovgivninger til forskellige samfundsgrupper, og derfor er det dejligt, at vi nu får ryddet op, så alle lever under den samme lov.

Det har ellers ikke altid været let at være homoseksuel i Grønland, fortæller han. Men ved en nylig pride-parade i Nuuk var der ifølge Søren Laursen stor folkelig opbakning.

En opbakning, der er kommet af, at man har rejst sig og sagt, nu skal der ske noget.

- Man har lavet en pride-organisation, og man har lavet en LGBT-organisation. Det grønlandske samfund er i en rivende udvikling på det her område, siger han.

- Det er rart at se, at der nogle steder i verden kan ske sådan en udvikling, når man kan se, at andre steder i verden går det helt ad helvede til.

Landstinget i Grønland vedtog allerede i 2010 en lov, der gav personer af samme køn mulighed for ægteskab, men dengang betød en fodfejl, at lovgivningen ikke blev ført ud i livet. Det skriver det grønlandske medie KNR.

Da loven hører under et område, som stadig er dansk ansvar, skal den færdigbehandles af Folketinget, inden den kan træde i kraft. Det kan den først blive på den anden side af det igangværende valg.

I Danmark blev kønsneutrale ægteskaber lovligt i 2012.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.