Dansk grand tour-debutant: Spændt på kroppens reaktion

Tinkoff-Saxo-rytteren Christopher Juul-Jensen glæder sig helt vildt til at køre Giro d'Italia for første gang.

Tre danskere er blandt starterne, når årets Giro d'Italia begynder i Belfast fredag. For den 24-årige Tinkoff-Saxo-rytter Christopher Juul-Jensen bliver oplevelsen speciel, da det er hans første grand tour i karrieren.

- Det er en kæmpe cocktail af spænding, nervøsitet, en lille smule frygt, og så glæder jeg mig bare helt vildt. Når man bliver professionel, glæder man sig til at køre de store klassikere og køre sin første grand tour.

- Jeg er så spændt, og jeg glæder mig til at se, hvordan kroppen reagerer på tre ugers etapeløb. Jeg har aldrig været derude, hvor jeg ikke kan bunde, når man ser på løbets længde, mængden af kilometer, bjerge og det hele egentlig, siger Christopher Juul-Jensen til feltet.dk.

Han har netop kørt Romandiet Rundt og var forinden også en del af Tinkoff-Saxos hold i forårsklassikerne Flandern Rundt og Paris-Roubaix.

Han gør sig forhåbninger om at markere sig stærkt i den italienske rundtur.

- Jeg satser selvfølgelig på, at det kommer til at gå godt, og formen er også, hvor den skal være. Holdet har også en kæmpe tiltro til, at jeg kommer til at være en vigtig mand i forhold til den rolle, jeg har.

- Når det er sagt, så kan der stadig ske meget. Det kan der også i et endagsløb, men forskellen er bare, at det er tre uger, som man helst gerne vil komme igennem. Det kommer også til at ske, siger Christopher Juul-Jensen.

De øvrige danskere i årets Giro d'Italia er Chris Anker Sørensen (Tinkoff-Saxo) og Lars Bak (Lotto-Belisol).

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst