Dansk hitband: Sådan er vi på festivaler

The Minds of 99 skal spille på et hav af danske festivaler i løbet af sommeren. Tidligere var flere af medlemmerne flittige festivalgæster.

De er ikke længere almindelige gæster på de danske festivaler, men bandmedlemmerne i hitbandet The Minds of 99 kommer alligevel til at opleve festivalstemningen i år.

I løbet af sommeren bliver den ene festivaloptræden nemlig afløst af den anden for bandet, der består af seks barndomsvenner.

Tidligere har flere af medlemmerne i bandet været flittige gæster på især Roskilde Festival, hvor tiden særligt blev brugt i campingområdet på øl og fester.

- Vi har været ti år på Roskilde, hvor vi har levet lejrlivet og bællet bajere i store ølbonger, som man fik samlet i Silvan, siger Jacob Bech-Hansen, der står for synthesizer og programmering, til Ritzau Fokus og bliver suppleret af gruppens forsanger.

- Jeg var sådan en, der væltede rundt i campingområdet. Jeg nåede ikke en brøkdel af de koncerter, jeg gerne ville se. Jeg gav bare slip og væltede rundt og var super impulsiv, siger Niels Brandt.

Vennerne ser med højrøstet latter tilbage på et festivalminde på Roskilde, der involverede Jacob Bech-Hansen og et gåsekostume.

- Der var en fra vores lejr, der havde syet en udhulet gås, som man kunne have på. Jeg gik rundt med den, og det havde vi meget sjov med den sommer, griner bandmedlemmet.

- Han blev en form for maskot, og til sidst var der 300 mennesker, der fulgte ham i en form for optog. Vi gik bare i ét med lejrstemningen, tilføjer Niels Brandt.

Bandets trommeslager Louis Clausen deler ikke helt de andres begejstring for at leve lejrlivet på festivalerne med alt, hvad det indebærer. Det fandt han allerede ud af efter sin første festivaloplevelse som 15-årig på Langeland Festival.

- Jeg skulle lige opdage festival, og derfra gik det relativt hurtigt, før jeg tænkte, at det var for rodet til mig. Alting er jo helt hulter til bulter derude. Når jeg så blev hevet med af vennerne alligevel, og der var fest derude, så var det jo enormt dejligt, men jeg har måske været typen, der stak lidt af, siger han, mens de andre nikker.

Bandet, der står bag sange som "Et Barn Af Min Tid" og "Hurtige Hænder, har både spillet på den aarhusianske festival Northside og på Tinderbox i Odense denne sommer, og nu står en optræden på Danmarks største festival, Roskilde, på programmet.

Bandet kommer også forbi mindre festivaler som Vig Festival, Samsøe Festival og Langeland Festival i løbet af sommeren.

/ritzau/FOKUS

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.