Dansk honning er verdensklasse - kåret som verdens bedste

Fynske biavlere løber med førstepladsen for verdens bedste honning på stor konkurrence i Sydkorea.

18. september 2015 11:11

Dommerne på verdenskongressen i Sydkorea er ikke i tvivl. Dansk honning er i verdensklasse.

Natten til fredag hentede Danmark både en førsteplads i kategorien fast honning og en andenplads i kategorien flydende honning ved biavlernes verdenskongres Apimondia, der afvikles i disse dage i byen Daejeon i Sydkorea.

Det var de fynske biavlere Lars Fischer og Zofuz Knudsen, der løb med førstepladsen.

115 lande deltog, og honningen bliver bedømt af et internationalt dommerpanel.

Honningen bedømmes både på smag, udseende og konsistens. Forud for konkurrencen har honningen ligeledes gennemgået en omfattende laboratorieanalyse for at dokumentere dens renhed.

Ikke uventet glæder Danmarks Biavlerforening sig over guldmedaljen.

- Danske biavlere laver et virkeligt godt håndværk og har tradition for at drive biavl efter skånsomme metoder, siger Rune Havgaard Sørensen, sekretariatsleder i Danmarks Biavler Forening.

- Når bierne får adgang til arealer med en rig blomstring gennem hele sæsonen, kan vi i Danmark producere noget af verdens bedste honning.

Også virksomheden Swienty fik en fornem pris for et nyt apparat, der kan måle varroamider, og gøre det nemmere for biavlere at holde angreb fra varroamider nede.

Varroamiden er en snylter, der angriber honningbier, og som har voldt store vanskeligheder for biavlen, siden den spredte sig til Europa og Nordamerika i 1980'erne fra Asien.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...