Dansk Industri: Vigtigt job-signal fra regeringen

Statsministeren får ros af Dansk Industri for udmelding om flere produktionsarbejdspladser.

Dansk Industri: Vigtigt job-signal fra regeringen

Danske produktionsarbejdspladser skal være et omdrejningspunkt for endnu flere arbejdspladser inden for handel, design, udvikling og forskning.

Dansk Industris (DI) administrerende direktør Karsten Dybvad, anerkender statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) udmelding, og mener, at den bør følges af en industristrategi.

- Vi noterer, at statsministeren klart og tydeligt anerkender, hvor vigtigt det er at bevare produktionsarbejdspladser her i Danmark - og bane vejen for nye.

- Nu er det tid til en ambitiøs, konkret strategi for, hvordan virksomheder og politikere sammen udvikler og styrker industrien herhjemme, siger Karsten Dybvad i en kommentar.

Han glæder sig over, at regeringen vil sætte ind mod administrative byrder - og opfordrer til, at regeringen sætter et endegyldigt stop for mængden af nye byrder.

- Jeg håber, at alle vores politikere er enige i målet om, at det skal være nemmere at drive virksomhed i Danmark.

- Derfor foreslår vi, at regeringen indfører en regel, så politikere og myndigheder aldrig indfører en ny byrde på virksomhederne - uden samtidig at fjerne én, der er mindst lige så belastende, siger Karsten Dybvad.

DI - der er landets største erhvervsorganisation - ser frem til, at regeringen vil føre anbefalingerne fra Produktivitetskommissionen og DI’s Produktivitetspanel ud i livet.

I den forbindelse er det vigtigt, at regeringen og resten af Folketinget også i de kommende år forholder sig til, at de høje skatter og afgifter fortsat gør det unødig svært for virksomheder at konkurrere med udgangspunkt i Danmark.

- Statsministeren har ret i, at politikerne ikke løser samtlige af erhvervslivets problemer ved at sætte skatterne ned. Men de høje skatter og afgifter er stadig en alvorlig hæmsko for vores virksomheders konkurrenceevne, fastslår Karsten Dybvad.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.