Dansk jihadist meldes dræbt ved grænsebyen Kobani

PET vil hverken be- eller afkræfte oplysningerne om, at dansker er blevet dræbt under kampe i Syrien.

Endnu en dansk jihadist er formodentlig faldet i kamp i Syrien, skriver jp.dk.

Ifølge Det Syriske Institut for Menneskerettigheder og det kinesiske nyhedsbureau Xinhua blev danskeren dræbt sammen med 20 andre krigere fra Islamisk Stat, IS.

Det skete fredag i forbindelse med amerikansk-ledede bombeangreb i nærheden af den kurdiske by Kobani tæt på den tyrkiske grænse.

Her har der de seneste dage været hårde kampe, efter at de belejrede og pressede kurdere i Kobani har fået hjælp fra irakisk-kurdiske peshmerga-krigere, som tyrkerne har tilladt at passere grænsen via Tyrkiet.

IS har i adskillige uger forsøgt at indtage Kobani, der forsvares af en kurdisk milits, som nu ud over forstærkninger af de irakiske kurdere også får hjælp af moderate oprørere fra Den Frie Syriske Hær.

Samtidig har de mange bombeangreb svækket IS i jihadisternes forsøg på at indtage byen.

I Danmark vil Politiets Efterretningstjeneste, PET, hverken be- eller afkræfte oplysningerne, og heller ikke i Udenrigsministeriets Borgerservice kan man bekræfte oplysningerne.

- Vi har endnu ingen oplysninger i den sag, lyder det fra vagthavende i Udenrigsministeriets Borgerservice over for Jyllands-Postens netavis.

Foreløbig er mindst 16 danskere dræbt i kamp i Syrien ifølge den seneste rapport fra PET's Center for Terroranalyse, CTA.

Rapporten viser, at antallet af udrejste overstiger 100.

Hovedparten kæmper eller har kæmpet sammen med militante islamistiske grupper i Syrien, men flere og flere vælger at kæmpe sammen med den militante bevægelse IS.

Det gør Danmark til et af de lande i Europa med procentuelt det største antal hellige krigere i kamp i Syrien.

Samtidig vurderer CTA, at et stigende antal kvinder vil rejse til Syrien i forbindelse med IS' fremmarch i både Irak og Syrien.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.