Dansk komet drømmer om en fremtid i klassementtoppen

Cecilie Uttrup Ludwig har kørt en imponerende debutsæson som professionel, og drømmene er store.

Danske U23-kvinder henter guld og sølv ved EM i cykling Foto: /ritzau/Bonnerup Claus

Danske U23-kvinder henter guld og sølv ved EM i cykling Foto: /ritzau/Bonnerup Claus

Lørdag er 22-årige Cecilie Uttrup Ludwig (Cervélo-Bigla) delt dansk kaptajn sammen med verdensmester Amalie Dideriksen (Boels-Dolmans) i linjeløbet ved VM i Bergen.

Et stort resultat her for Uttrup Ludwig vil være kulminationen på en imponerende sæson, der har været hendes første som professionel.

Hun tog ungdomstrøjen på World Touren i årets første løb, og den afgav hun aldrig igen. Blandt flere andre store resultater kan også nævnes sejr i ungdomskonkurrencen i Giro Rosa, kvindernes udgave af Giro d' Italia.

Den 22-årige dansker har vist stor kvalitet på såvel stigninger som på enkeltstarter, og det har også skubbet yderligere til drømmene om en dag at gøre sig i toppen af klassementet i de største løb.

- Drømmen er at blive en klassementrytter, som på et tidspunkt, måske om fem år, kan køre med om den samlede sejr i Giro Rosa.

- En, som kan køre en habil enkeltstart, men samtidig også kan køre opad og kan køre en fin spurt i en mindre gruppe.

I bestræbelserne på at sætte yderligere skub i sin udvikling går hun også og pusler med tanken om at rykke teltpælene op og skifte den københavnske forstad ud med mere eller mindre permanent logi under sydligere himmelstrøg.

- Enten bliver det noget med, at jeg i tre-fire måneder flytter til Spanien hen over vinteren, eller også bliver det noget med, at jeg siger, at nu får jeg mig en lejlighed i Spanien eller Italien måske. Så det ville blive min base.

- Man får bare bedre træningsmuligheder terrænmæssigt samt temperatur- og klimamæssigt, forklarer hun.

Med sine 22 år har Cecilie Uttrup Ludwig formentlig mange år foran sig endnu på World Touren, og derfor har hun heller ikke travlt med at forcere sin udvikling eller sine ambitioner trods en lovende debutsæson.

- Næste år vil jeg også fokusere på at lære at blive en bedre rytter, og jeg arbejder også på at blive fysisk stærkere. Og når man har gjort sit arbejde hjemmefra, så handler det om erfaring.

- Det er det, som i sidste ende skal til, for at man kan komme op og køre med om sejren i de store løb og forårsklassikerne, siger hun.

Hun fik bronze med Cervélo-Bigla ved holdløbet til VM i søndags, en tiendeplads på enkeltstarten tirsdag, og lørdag jagter hun mere succes, når menuen hedder VM-linjeløb.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.