Dansk kometband: Vi er midt i orkanens øje

På næsten rekordtid har danske Chinah opnået massiv succes, og gruppen selv er også lidt forpustet.

Roskildefestival2016 Foto: Scanpix/Mathias Løvgreen Bojesen

Roskildefestival2016 Foto: Scanpix/Mathias Løvgreen Bojesen

Det er gået hurtigt for danske Chinah de seneste år.

Bandet, der består af sangskriver Fine Glindvad, guitarist Simon Kjær og pianist Simon Andersson, har spillet på Roskilde Festival, optrådt til P3 Guld og vundet P3's Talentpris foran navne som Anya og Lord Siva.

Lørdag spiller gruppen på den aarhusianske festival Northside, men inden da har den tidligere på året også været et smut forbi amerikanske South by Southwest, der er en festival for film, musik og interaktive medier.

Fra debutsinglen, "Away From Me", i 2015 har tingene for alvor taget fart, og selv drømmene har haft svært ved at følge med.

- Det er gået så stærkt, at man næsten ikke nåede at drømme om det. Da vi lagde vores første nummer ud, havde vi ingen forventninger. Der var ikke en plan med det, siger Fine Glindvad og bliver suppleret af sin bandkollega.

- Hvor hurtigt det egentlig er gået, er en ting, der går op for mig, når jeg snakker med folk, som ikke står midt i det. Jeg tror, at vi er for meget i orkanens øje til at se det, siger pianist Simon Andersson.

Særligt P3 Guld blev et vendepunkt for gruppen. Pludseligt kunne de se sig selv i fjernsynet, og det betød også, at andre dannede sig meninger om Chinah.

- Der er noget unaturligt over, at man eksisterer i andres bevidsthed som en karakter. Det er syret at forholde sig til, siger Simon Andersson.

- Omkring P3 Guld var det første gang, jeg fik den følelse, at folk begyndte at have en holdning til os. Og måske også en holdning om, at de ikke kunne lide os. Der begyndte jeg at kunne mærke, at man ligesom blev mere offentlig, siger guitarist Simon Kjær.

Det er dog hverken kendis-status eller succes, der skal diktere Chinas fremtid, og derfor er det først og fremmest musikken, der får lov til at fylde hos bandet, der mødte hinanden på højskole.

- Følelsen af succes er i sig selv ret flygtig. Gevinsten er de vedvarende og stærke følelser omkring det at lave musik, forklarer Fine Glindvad.

Så selv om drømmene om et internationalt gennembrud lever, jagter Chinah det ikke. Og frem for at gøre sig en masse strategiske overvejelser om at smede, mens jernet er varmt, så tager bandet det med ro.

- Musikken kan hurtigt komme til at rette sig efter et mål. Vi vil hellere lave musik ud fra, hvor vi er i vores liv, og så må vi se, hvem der har lyst til at hoppe med på den, siger Fine Glindvad.

Chinah spiller lørdag aften på Northside klokken 21.45

/ritzau/FOKUS

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden