Dansk kommune åbner erhvervskontor i Kina

I Horsens er kommunen og erhvervsrådet gået sammen om et repræsentationskontor i kinesisk venskabsby.

Dansk kommune åbner erhvervskontor i Kina

Nu vil Horsens til Kina. Fra marts har den østjyske kommune egen repræsentation i sin vestkinesiske venskabsby Chengdu. Det sker i et samarbejde med Erhvervsrådet i Horsens.

- Der er en enorm vækst i det vestlige Kina. Med åbningen af en repræsentation i Chengdu vil vi gerne give lokale virksomheder et forspring i forhold til at komme ind på det marked, siger borgmester Peter Sørensen (S).

Kontoret vil stå til rådighed og formidle erhvervskontakter til virksomhederne.

- Repræsentationen kan udvikle sig til at være hele Danmarks port til det vestlige Kina, tilføjer borgmesteren, der har indledt en dialog med Hedensted Kommune omkring et samarbejde vedrørende den nye repræsentation.

- Det kan godt være, at vi er en af de første kommuner, der etablerer repræsentation i vores venskabsby, men jeg tror ikke, vi bliver de sidste, siger Peter Sørensen.

Venskabsbysamarbejdet blev til efter opfordring fra det jyske VIA University College, som satser stort på at eksportere uddannelser til Kina.

VIA University College har siden 2009 har haft et kontor i Chengdu. Det er dette kontor, som nu bliver udvidet med en Horsens-repræsentation.

Kontoret vil blandt andet tilbyde hjælp i forbindelse med etablering, markedsundersøgelser, partnerskaber og netværkskontakt til kinesiske udviklingsparker i det vestlige Kina.

- Kina-satsningen falder i god tråd med Horsens Kommunes satsning på at udvikle vores erhvervsliv.

- Kineserne efterspørger i stigende grad kvalitetsprodukter fra Europa, og dermed er Kina blevet interessant som eksportmarked. Det handler ikke længere om at flytte produktion ud til Kina. Det handler om at sælge til Kina, siger Peter Sørensen.

Det vestlige Kina er i rivende udvikling og oplever lige nu tocifrede vækstprocenter. Chengdu er Vestkinas hovedstad og centrum for finans, handel og kommunikation.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.