Udland

Dansk konsul i Boston: Meget få mennesker på gaden

Man skal se langt efter trafikmylderet i Boston, hvor politiet jager mistænkt bombemand, siger dansk konsul.

Dansk konsul i Boston: Meget få mennesker på gaden

Gaderne i Boston ligger næsten øde hen i disse timer, mens tusindvis af politibetjente jagter den yngste af to brødre, der er mistænkt for bombeangrebene ved Boston Marathon mandag.

Det fortæller den danske konsul i Boston, Jacob Friis, til Ritzau.

- I øjeblikket er der så lidt trafik, som jeg nogensinde har oplevet. Som om der var en kæmpe snestorm eller noget lignende undtagelsestilstand, siger han og tilføjer:

- Normalt ville der være myldretrafik. Nu kommer der folk kørende, men det er måske en hundreddel af normal trafik. Så det er langt mindre end normalt.

Tidligere fredag skød og dræbte politiet i Boston den 26-årige Tamerlan Tsarnaev, der sammen med sin lillebror Dsjokhar Tsarnaev menes at have stået bag de to bombeeksplosioner, der mandag dræbte tre og sårede 180 personer.

Siden har politiet jagtet den kun 19-årige lillebror, som menes at være besiddelse af sprængstof, hvorfor samtlige beboere i Boston er blevet bedt om at holde sig indendøre.

- Det er imponerende at se, hvor godt politiet har været i stand til at efterforske og finde personerne bag det. Det må jeg virkelig tag hatten af for. Det er ret imponerende, lyder det fra den danske konsul.

Jacob Friis befinder sig i byen Arlington, der er en forstad til Boston og ligger kun få kilometer fra Watertown, hvor man siden morgenstuden har ledt efter den 19-årige mistænkte.

- Vi har venner, der bor derovre (i Watertown, red.), som vi har snakket i telefon med. Og de er selvfølgelig bange for, at den eftersøgte har gemt sig i en eller anden have, garage eller et skur, fortæller Jacob Friis.

Ifølge den danske konsul er der ingen af de danskere, der i øjeblikket befinder sig i Boston, der har haft brug for at ringe til konsulatet.

- På nuværende tidspunkt er vi ikke blevet kontaktet af danskere, der sidder fast i Boston.

- Og de danskere, der var med i maratonløbet herover har heldigvis ikke blevet såret af de bombeeksplosioner, der fandt sted, og derfor mener vi, at alle er i god behold, siger Jacob Friis.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.