Danmark

Dansk kortfilm er skridtet tættere en Oscar

Kortfilmen "9 meter" er blandt de 11 film, hvorfra de Oscar-nominerede skal findes.

Dansk kortfilm er skridtet tættere en Oscar

Muligheden for endnu en Oscar-statuette til den danske kortfilm-branche er stadig til stede, efter at feltet til næste års store Hollywood-show blev skåret ned fredag.

Kortfilmen "9 Meter", der er instrueret og skrevet af Anders Walter, optræder blandt de 11 film, hvorfra de tre til fem nominerede skal findes. Oprindeligt var der 125 film i spil til den fornemme pris.

- Det er med stor glæde og stolthed at erfare, at M&M igen er blevet beæret med at komme med i Oscar-løbet, siger producer Tivi Magnusson, der tidligere har produceret Oscar-vindende kortfilm.

Ifølge Det Danske Filminstitut handler "9 meter" om den 16-årige Daniel, som er et kæmpe talent i længdespring og konstant slår nye rekorder. Hans mor ligger i koma og er døende, men Daniel er overbevist om, at rekorderne er med til at holde hende i live.

Når han fortæller om en ny rekord, oplever han, at hun reagerer. Men da Daniel går i stå med sine rekorder, og morens tilstand samtidig forværres, føler han sig skyldig.

I et desperat forsøg på at redde hende, begynder han at springe mellem hustagene, der hvor han bor.

Danmark har tidligere haft stor succes og vundet for bedste kortfilm tre gange. I 1998 vandt filmen "Valgaften, i 2002 vandt "Der er en yndig mand", og i 2009 vandt "De nye lejere". Alle tre film kommer fra M & M Productions.

- Det er en glæde for os på M & M igen at se, at vi kan udvikle nye instruktører, der kommer med historier, som, vi synes, har et stort talent og kan være med til at udvikle videre i filmlivet, siger Tivi Magnusson.

34-årige Anders Walter er mest kendt som tegneserietegner. Han er dog uddannet fra en filmskole og har tidligere lavet kortfilmen "Den talende kuffert".

De Oscar-nominerede findes i januar 2013, mens selve prisoverrækkelsen finder sted i februar.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst