Dansk kvinde i verdenstoppen efter sejr over 50-årig

Dina Thorslund må nu afvente, om hun skal til Kenya eller Herning for at møde den skadede WBC-mester

Dina Thorslund (her i en tidligere boksekamp) vandt lørdag interim VM-titlen i superbantamvægt hos WBC. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Dina Thorslund (her i en tidligere boksekamp) vandt lørdag interim VM-titlen i superbantamvægt hos WBC. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

BOKSNING:Nairobi eller Herning?

Det er et spørgsmål, som vil rumsterer i hovedet på Dina Thorslund den kommende tid, efter hun lørdag aften for øjnene af 1500 tilskuere fightede sig op som WBC interim-verdensmester i superbantamvægt. Nu skal hun møde den regerende, men skadede verdensmester Fatuma Zarika fra Kenya i et endeligt opgør om det store forbunds bælte.

Interim-mesterskabet kom hjem efter en hård og jævnbyrdig kamp mod den tidligere femdobbelte verdensmester, Alicia Ashley, der gik i ringen i Struer Energi Park med 50 år og 199 dage på bagen.

Men den store aldersforskel til den 24-årige dansker betød ikke alverden, for Ashley var ikke mange mulehår fra at kunne have vundet den hårde og jævnbyrdige kamp.

Sejren til Dina Thorlund var dog i orden efter overtaget i de første fire omgange og de to sidste. Alle tre dommere havde også den lokale helt som vinder. To havde 96-94, mens den tredje havde 97-93.

- Jeg blev lidt for doven efter de første fire omgange, men heldigvis fik en opsang fra min træner og sekundant Thomas Madsen mig i omdrejninger igen, for det var nødvendigt mod en virkelig dygtig modstander, sagde Dina Thorslund.

Nu venter så et endeligt opgør mod Fatuma Zarika, der har fået frist indtil 28. maj til at melde sig klar til en kamp mod Dina Thorslund. Kan hun ikke det vil hun blive frataget VM-titlen, som Dina Thorslund så vil være ene om. Det ventes dog, at den kenyanske verdensmester melder sig fit for fight.

Forlydende afviser at hun er ukampdygtig, men at hun har opfundet skaden for at få tid at skaffe økonomi til hjemmebane i Nairobi i sin næste kamp.

Zarikas seneste VM-titelforsvar i december sidste år mod Catherine Phiri blev også bokset i Nairobi, hvor 25 af hendes 43 professionelle kampe er blevet bokset.

Team Sauerland er dog stærkt opsat på at få kampen til Danmark, og efter hvad NORDJYSKE erfarer i Herning.

Mens Dina Thorslund kunne fejre lørdag aften med champagne og smil var der ikke meget at glæde sig over for den tidligere europamester Dennis Ceylan.

Han gik i ringen for at komme til tilbage på sporet efter KO-nederlaget til Josh Warrington i Leeds i oktober sidste år, men det endte med et knockout-nederlag i anden omgang til spanieren Jesus Sanches, der udover KO-slaget, ikke havde noget som helst at byde på og var klart bagud på point, da han fællede Ceylan.

Også to andre danskere, Frederik Hede Jensen og Adam Bashanov, tabte, mens landsmændene Haris Dzindo, Mikkel Nielsen og Kem Ljungquist kunne forlade ringen med armene i vejret.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.