Udland

Dansk kvinde truer med at sætte ild til sig selv i Indien

Dansk-indisk ægtepar kræver overfaldsmænd sigtet for drabsforsøg efter overfald i landsby.

Dansk kvinde truer med at sætte ild til sig selv i Indien

En 50-årig dansk kvinde er så utilfreds med politiet i Indien, at hun truer med at sætte ild til sig selv, hvis politiet ikke anholder tre mænd, der for nylig overfaldt kvinden og hendes mand i et hus i landsbyen Mehrampur i Punjab-provinsen.

Parret har kontaktet den danske ambassade i Indien. Ambassaden har forsikret kvinde, at sagen vil blive taget op med de lokale myndigheder, lyder det.

Den danske kvinde har også indgivet en klage mod en af de politifolk, der afhørte hende efter overfaldet, der fandt sted 10. februar. Betjenten kaldte kvinden for en løgner og krænkede hende, lyder påstanden.

Overfaldsmændene kom ind på grunden - hvor parret befandt sig - ved at kravle over en mur.

- De havde stikvåben med og forsøgte at forulempe mig og trak mig mod porten for at bortføre mig, fortalte hun til pressen onsdag i byen Jalandhar, ifølge The Indian Express.

Kvindens mand, svigermor og to tjenere ilede til undsætning, da de hørte hende skrige.

Politiet anholdt de tre overfaldsmænd, men de er igen på fri fod. Det dansk-indiske ægtepar forlanger, at mændene bliver fængslet og sigtet for drabsforsøg og kidnapning.

- Jeg forlanger retfærdighed. Ellers sætter jeg ild til mig selv foran premierministerens bolig, sagde den danske kvinde til pressen.

Kvinden påstår, at overfaldsmændene har truet med at skære halsen over på hende, såfremt hun afviser at forlige sagen.

Det lokale politi mener, at sagen er røget helt ud af proportioner. Kvindens familie har nogle mindre stridigheder med deres nabo, Onkar Singh, der deltog i overfaldet, ifølge politiet.

Den danske ambassade i New Delhi og Udenrigsministeriet kan bekræfte, at en dansk kvinde har anmeldt et overfald til de lokale myndigheder i Punjab.

Ambassaden er i løbende kontakt med den danske kvinde og bistår med sædvanlig konsulær bistand, oplyser Udenrigsministeriet, som ellers ikke kan give oplysninger om sagen. Ambassaden er også i kontakt med de lokale myndigheder.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.