Dansk landsholdsspiller har Ajax-succes på uvant plads

Landsholdsspilleren Lasse Schöne har kæmpet sig ind på Ajax' hold efter svær begyndelse under ny træner.

A-landsholdet træner torsdag i Horsens Foto: Scanpix/Henning Bagger

A-landsholdet træner torsdag i Horsens Foto: Scanpix/Henning Bagger

Han var ude i kulden i begyndelsen af sæsonen. Men efter at han fik spilletid fra start i en pokalkamp, har Ajax-spilleren Lasse Schöne grebet chancen, endda på en noget uvant position.

Den danske offensivspiller har været i startopstillingen i de seneste fire kampe for den hollandske storklub, og han har scoret to mål.

- Vi var ti nye spillere, der startede inde i pokalkampen, hvor vi gjorde det rigtig godt som hold, siger Lasse Schöne om 5-0-sejren 21. september over Willem II.

- Jeg spillede på den defensive midtbane, og tre dage senere lod træneren mig spille fra start i ligaen.

- Siden da har jeg spillet på den defensive midtbane, hvor jeg har gjort det godt og er glad for at spille. Jeg kommer meget i boldbesiddelse. Og så vinder vi kampene, det hjælper også på det, siger han.

Lasse Schöne har tidligere haft nogle optrædener på den defensive midtbane hos Ajax, men han er mest kendt for sine offensive kvaliteter.

Ajax, der har vundet klubbens seneste otte kampe på tværs af alle turneringer, skiftede cheftræner før denne sæson.

Peter Bosz overtog posten efter Frank de Boer, der forlod klubben, efter at Ajax smed mesterskabet på gulvet i den afsluttede kamp i sidste sæson.

30-årige Lasse Schöne, der har været i Ajax siden 2012, har brugt den gamle formel om hårdt arbejde for at komme ind i varmen hos Peter Bosz.

- Det handler om ikke at kaste håndklædet i ringen, selv om man starter ude et par gange. Man skal blive ved med at arbejde hårdt.

- Man skal overbevise trænerne, når man spiller 10 minutter her og 20 minutter der, og så også i den daglige træning.

- Før pokalkampen skiftede træneren ti spillere ud. Så må man vise, at man skal spille, og det gjorde nogle af os, siger Lasse Schöne.

Den alsidige spiller er i øjeblikket samlet med Danmarks landshold før VM-kvalifikationskampene mod Polen og Montenegro.

På landsholdet bliver det endnu sværere for Lasse Schöne at få spilletid fra start på positionen på den offensive midtbane. Her regerer hans tidligere Ajax-klubkammerat Christian Eriksen suverænt.

- Den plads er ret godt besat af en vis hr. Eriksen, som er en fantastisk spiller. Jeg vil helst spille, men skal man sidde på bænken, så er han ikke den værste person at stå bag.

- Men jeg vil blive ved med at byde mig til, og nu kan landstræneren (Åge Hareide, red.) se, at jeg også kan spille andre positioner, siger Lasse Schöne.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst