Udland

Dansk leasingselskab finansierer indonesiske fly

Danske Nordic Aviation Capital handler fly hos ATR for 4,7 milliarder kroner. De leases af indonesiske Garuda.

Dansk leasingselskab finansierer indonesiske fly

Et dansk leasingselskab har afgivet en ordre på 35 ATR turboprop fly, som skal leases til det nationale indonesiske luftfartsselskab, Garuda. Det er en handel til mere end 840 millioner dollar (4,7 milliarder kroner), oplyser ATR tirsdag.

Handlen er det seneste skridt i opblomstringen af Indonesiens luftfartssektor, idet landets middelklasse er i eksplosiv vækst, og stadig flere mennesker har råd til at flyve for at komme rundt i det vidtstrakte ørige.

Aftalen er blevet indgået mellem ATR, Garuda og det danske leasingselskab Nordic Aviation Capital (NAC) omfatter en fast order på 25 ATR 72-600 og en option på yderligere 10 fly, oplyser ATR.

Garuda siger, at selskabet vil begynde at modtage de første fly i november, og at de vil være klar til at blive sat i drift i december.

Garudas øverste leder, Emirsyah Satar, siger, at flyet med plads til 70 passagerer, er et af de mest velegnede til kortdistanceruter og flyvninger mellem forskellige indonesiske øer.

Ifølge ATR, der er et joint venture mellem den europæiske luftfartsgigant Eads og det italienske selskab Finmeccanica, bekræfter ordren dets succes i landene i Sydøstasien.

Indonesien, hvor luftfartssektoren oplever en årlig passagervækst på omkring 20 procent, er blevet et stort marked for flyproducenter.

Men landet har også en af Asiens værste statistikker for flyulykker, og eksperter advarer mod, at der ikke er nok erfarne piloter til at holde trit med den hurtige vækst i sektoren.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.