Dansk maratonløber kritiserer OL-løb i middagsheden

Jessica Draskau-Petersson forstår ikke, hvorfor OL-maratonløbet var placeret på den varmeste tid på dagen.

Maraton Foto: Reuters/David Gray

Maraton Foto: Reuters/David Gray

Det er usundt og unødvendigt at løbe maratonløb på den tid af dagen, hvor det er varmest, og en dag får løberne problemer med det.

Sådan lyder kritikken fra den danske maratonløber Jessica Draskau-Petersson efter OL-løbet i Rio søndag formiddag brasiliansk tid, hvor hun kom i mål som nummer 40.

På en meget varm dag i den brasilianske storby var det ikke til megen hjælp, at startskuddet først lød klokken 9.30, så løberne løb de sidste kilometer lige i middagsheden.

- Måske burde de starte løbet lidt tidligere. Vi var heldige i dag, at der ikke var så mange, der skulle have lægehjælp. Men på et tidspunkt får vi et problem, siger Jessica Draskau-Petersson.

- Det er ikke sundt, og der er ingen grund til at gøre det på den varmeste tid på dagen. I USA er de helt hysteriske med, at løb altid skal starte klokken seks om morgenen. Selv om vinteren, siger hun.

Draskau-Peterssons tid på 2 timer, 36 minutter og 14 sekunder var hele seks minutter langsommere end den personlige rekord, hun satte i Chicago Marathon i oktober sidste år.

Og varmen spillede en stor rolle, forklarer hun.

- Jeg har sat personlig rekord i de seneste fem maratonløb, og det ville jeg gerne have gjort igen. Det er mit langsomste maratonløb længe, men også det varmeste. Måske er jeg tilfreds i morgen, men ikke lige nu, siger Jessiaca Draskau-Petersson.

Mens den OL-erfarne løber er noget lunken over præstationen og oplevelsen, er OL-debutanten Anne Holm Baumeister anderledes opløftet over nu at kunne kalde sig olympianer.

- Det var en fantastisk oplevelse. Jeg prøvede at nyde det lidt derude, men jeg var jo træt, siger Baumeister efter at være løbet ind som nummer 55.

Også for hende var varmen en udfordring.

- Det giver noget erfaring i at løbe i varmen. Indtil nu har jeg kun løbet løb, hvor det har været perfekte forhold, vindstille og 15 grader. I denne varme er det nogle helt andre ting, der tæller.

- Jeg ved, hvordan man kan gå kold på et maraton, så jeg var nervøs før starten. Men det er godt at have respekt for det, siger Anne Holm Baumeister.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.