Dansk medaljehåb ror sig i semifinalen ved VM

Færøske Sverri Nielsen roede sig onsdag eftermiddag i semifinalen i singlesculler ved VM i roning.

Med to friske World Cup-sejre i bagagen er der store forhåbninger til den færøske roer Sverri Nielsen, der ved VM i Østrig repræsenterer Danmark.

Onsdag levede den bomstærke færing op til forventningerne, da han med en andenplads i kvartfinalen blev klar til semifinalen.

Han tilbagelagde de 2000 meter i tiden 6 minutter og 48,960 sekunder og blev kun overgået af den tjekkiske modstander Ondrej Synek, som var et halvt sekund hurtigere.

- Jeg var ikke så tilfreds med mine første 1000 meter, og jeg skal hjem og se på video, hvad jeg gjorde forkert. Min plan var, at gå frem og styre løbet fra spids, men det lykkedes ikke, og derfor skulle jeg kæmpe lidt ekstra for at sikre mig andenpladsen.

- Normalt blæser det mere til regattaer end hernede, og det gør også at feltet er tættere, og jeg skal virkelig være totalt skarp fra starten i min semifinale for at komme videre, siger Sverri Nielsen.

Sverri Nielsen vandt World Cup-stævner i Poznan og Rotterdam op til VM, og på længere sigt drømmer han om at vinde OL-guld, har han udtalt.

Først skal billetten til næste års sommerlege dog lige i hus, og ved VM er der billetter til de ni bedste i klassen.

Også Fie Udby Erichsen i kvindernes singlesculler er klar til semifinalen, efter at hun blev nummer tre i sin kvartfinale.

Mens Nielsen og Udbys semifinalepladser er godt nyt for dansk roning, var der også dårlige nyheder i onsdagens konkurrencer.

Først blev toeren uden styrmand med Nina Hollensen og Trine Dahl Pedersen sidst i sin kvartfinale, og siden missede også letvægtsdobbeltsculleren med Emil Espensen og Alexander Modest en plads i semifinalen.

Bastian Secher og Joachim Sutton i herretoeren uden styrmand sluttede på fjerdepladsen i kvartfinalen, men ifølge en pressemeddelelse fra Dansk Forening for Rosport stødte en dommerbåd sammen med en polsk båd, og løbet skal gå om senere på eftermiddagen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.