Dansk mester er næsten sikker på CL-gruppespil

Meget skal gå galt, hvis ikke mesteren går i gruppespillet.

Andreas Cornelius og FCK er næsten sikre på en plads i Champions League-gruppespillet, hvis de vinder Superligaen. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix

Andreas Cornelius og FCK er næsten sikre på en plads i Champions League-gruppespillet, hvis de vinder Superligaen. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix

DORTMUND:Det kommende mesterhold i dansk fodbold er næsten helt sikker på en plads i gruppespillet i Champions League til efteråret.

Det står klart, efter at Borussia Dortmund og Real Madrid tirsdag aften sendte Malaga og Galatasaray ud af kvartfinalerne.

Dermed er der kun seks klubber tilbage i denne sæson i Champions League, og meget tyder på, at alle seks hold om få uger gennem deres hjemlige turneringer vil kvalificere sig til næste sæsons udgave af den europæiske klubturnering.

Vinderen af Champions League risikerer på den måde at stå med en dobbeltbooking til gruppespillet i næste sæson.

Selv om Danmark i sidste sæson faldt til en placering som nummer 13 i Europa, og dermed mistede en startplads i gruppespillet, har det i de seneste sæsoner været kutyme, at nummer 13 på koefficientranglisten bliver tilgodeset.

Meget tyder på, at gruppepladsen vil gå til FC København, der i øjeblikket fører Superligaen. Men de forsvarende mestre fra FC Nordsjælland kan med en slutspurt nå at genvinde DM-guldet.

Herunder kan du få et overblik over, hvor tæt de seks tilbageværende hold i Champions League er fra at sikre sig en gruppespilsbillet gennem deres hjemlige turnering:

Bayern München: Som nykåret tysk mester er klubben klar til gruppespillet i næste sæson.

Borussia Dortmund: Holdet skal sætte 10 point over styr i seks spillerunder i Bundesligaen for at miste pladsen i gruppespillet.

Barcelona: Det suveræne tophold i Spanien er klar til gruppespillet.

Real Madrid: Holdet skal sætte 14 point over styr i otte spillerunder i Primera Division for at miste pladsen i gruppespillet.

Juventus: Det suveræne tophold i Italien skal sætte 13 point over styr i syv spillerunder i Serie A for at miste pladsen i gruppespillet.

Paris Saint-Germain: Det suveræne tophold i Frankrig skal sætte 11 point over styr i syv spillerunder for at miste pladsen i gruppespillet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.