Dansk mesterskab og rekord til Cimbrerne

Hans Henrik Rasmussen
Aleks Danmark (tv), Tommas Salomonsen og Bo Jacobsen med deres medaljehøst. Foto: Privat.
14. november 2016 10:49

Efter flere års fravær deltog Cimbrerne igen ved de Danske Mesterskaber (DM) i finnesvømning. DM blev afholdt i Odense og Cimbrerne stillede til start med Aleks Danmark. Det er ca. 15 år siden Aleks sidst deltog i DM i finnesvømning.

Flere af “de gamle" landsholdssvømmere havde tidligere snakket om at stille op til DM “for sjov" og for gensynets glæde. DM havde derfor også selskab af Tommas Salomonsen og Bo Jacobsen fra Bølgen. Begge svømmere fra Bølgen må også betegnes som værende ældre herrer med henholdsvis 37 år og 49 år.

De aldrende herrer viste dog, at de stadig kan og vil konkurrere på højeste niveau. Aleks Danmark fra Cimbrerne vandt 2 DIF medaljer, dvs dansk mester på tværs af alle aldersgruppe. Titlerne blev vundet i 50 meter og 100 meter Bi-fins. Tiden i 50 meter Bi-fins var desuden ny dansk rekord.

Bo Jacobsen (49 år) satte ungdommen på plads og vandt 2 Danske Mesterskaber i 50 meter længdedykning og 100 Apparatsvømning. Tommas Salomonsen gjorde de andre kunsten efter og blev Danske Mester på 200 Finnesvømning.

Finnesvømning har gennem de sidste år været i rivende udvikling både udstyrsmæssigt og deltagermæssigt. Det internationale forbund CMAS arbejder for at finnesvømning kommer på det olympiske program. Dog mener de tre herre, at alderen nok er rendt fra dem til den tid - hvis det skulle gå således, at finnesvømning kommer på OL-programmet.

Siden 00’erne har finnesvømningen ikke fyldt så meget i Cimbrerne, der har derimod været en fokuseret indsats og aktivitet omkring dykning og undervandsrugby. Har man lyst til at dykke eller spille undervangsrugby kan kontakte cimbrerne på www.cimbrerne.dk

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...