Dansk NHL-forstærkning har været VM-klar længe

Talentfulde Nicklas Jensen glæder sig til sin VM-debut efter flere uger uden kampe i Vancouver.

Dansk NHL-forstærkning har været VM-klar længe

Det danske ishockeytalent Nicklas Jensen har fredag været på is for første gang med den danske VM-trup, efter at han er blevet fløjet ind fra Canada, hvor han har været i reserve for NHL-klubben Vancouver Canucks.

Canucks skuffede stort i slutspillet og tabte 0-4 i kampe til San Jose Sharks, og dermed har muligheden åbnet sig for den 20-årige wing.

- Jeg henvendte mig allerede efter grundspillet for at forhøre mig om muligheden for, at jeg kunne tage hjem. Organisationen ville gerne have, at jeg blev, men nu er der ingen problemer. Jeg var aldrig i tvivl om, at jeg gerne ville med, siger Nicklas Jensen.

- Selv om det da var et chok, at Canucks tabte 0-4, har jeg oppe i hovedet for længe siden begyndt at indstille mig på at tage hjem og spille VM, siger den store forward.

Nicklas Jensen får sin VM-debut lørdag middag, når Danmark møder Schweiz, og der er hårdt brug for hans mange kræfter på et hold, hvor en håndfuld angribere har skullet trække et stort læs.

- Jeg skal selvfølgelig ind og gøre mit bedste. Jeg har jo været med et par gange tidligere og kender holdkammeraterne godt.

- Selv om jeg ikke har spillet kampe i nogle uger, føler jeg mig i god form. Vi har både styrketrænet og været på is, og der har ikke været nogen fridage, siger Nicklas Jensen.

Selv om han længe har været indstillet på at rejse hjem, hvis muligheden bød sig, har han haft svært ved at følge danskernes VM-kampe i Vancouver.

- Der er ni timers tidsforskel, så det har ikke været let. Jeg har mest læst, hvordan det er gået på nettet. Da jeg landede torsdag aften, fik jeg at vide, at de havde taget point fra Tjekkiet, og det er jo et fantastisk resultat, siger Nicklas Jensen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.