Dansk NHL-keeper før slutspil: Jeg er mere tryg i år

Den danske ishockeymålmand Frederik Andersen har båret et stort læs for Anaheim i år. Nu venter slutspillet.

Da NHL-slutspillet gik i gang for et år siden, havde Frederik Andersen kun spillet 28 kampe i verdens bedste ishockeyliga.

I denne sæson alene har han spillet 54. Anaheim har vundet 35 af kampene, og den 25-årige dansker er vokset ind i rollen som førstemålmand på et af NHL's allerbedste mandskaber.

- Der er selvfølgelig en kæmpe forskel på at spille 28 kampe sidste år og så det dobbelte i denne sæson. Det er en del af min uddannelsesproces. Jeg har været nummer et næsten hver aften.

- Når du ser på det udefra, lyder det måske let nok, men der er altså stor forskel på, om du spiller en gang om ugen eller du spiller tre gange om ugen, siger Frederik Andersen til tv-stationen Fox Sports.

Natten til onsdag møder Anaheim Winnipeg Jets i slutspillets første runde og har hjemmebane i de første to kampe, når holdene spiller bedst af syv.

Frederik Andersen var en de mest eftertragtede spillere, da pressen ville tale med holdet ved tirsdagens træning.

- Min erfaring er langt større. Jeg er mere tryg ved at spille hver anden dag frem for at spille en gang om ugen, siger han ifølge avisen Los Angeles Times.

Ishockeyklubberne skifter ofte mellem to jævnbyrdige målmænd, men Frederik Andersen har været foretrukket næsten hele sæsonen.

Hvis ikke han havde fået et væltet mål ned over sig i begyndelsen af februar, ville han have spillet langt flere kampe. Den store målmand var ude med en skadet nakke og ryg i en måned.

Ifølge Anaheims cheftræner Bruce Boudreau betyder Frederik Andersens mange kampe i denne sæson, at han er langt mere rolig i målet.

- Erfaring er en vigtig ting, og jeg synes, at han er mere rolig i målet. Når han er rolig, er vi rolige. Det giver en følelse af "vi er ok, vi klarer det." Sidste år tror jeg, at han til tider var nervøs, og det kunne man se.

Han reddede måske pucken, men han så ikke så tryg ud, som han har gjort i de fleste kampe i denne sæson, siger Bruce Boudreau.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.