Dansk NHL-målmand: Vi har et af ligaens bedste hold

Anaheims danske målmand Frederik Andersen tager hul på anden runde af slutspillet torsdag.

Anaheim Ducks Frederik Andersen og Ryan Kesler. Foto: John Woods/The Canadian Press/POLFOTO

Anaheim Ducks Frederik Andersen og Ryan Kesler. Foto: John Woods/The Canadian Press/POLFOTO

Den danske ishockeymålmand Frederik Andersen og hans holdkammerater i Anaheim Ducks har haft en uge uden kampe.

Natten til fredag tager de hul på anden runde af NHL-slutspillet, når det canadiske hold Calgary Flames kommer på besøg i det sydlige Californien.

Mens Anaheim kun skulle bruge fire kampe på at udradere Winnipeg med 4-0 i kampe i slutspillets første runde, måtte Calgary bruge to kampe mere på at vinde samlet 4-2 over Jannik Hansens Vancouver Canucks.

Derfor har den 25-årige dansker og holdkammeraterne brugt tiden på træning, mens de har ventet på, at de øvrige hold skulle nå videre.

- Vi har brugt tiden på at gøre os klar til anden runde. Vi har arbejdet på de ting, vi kunne se, at vi skulle forbedre fra første runde. Vi har hvilet lidt - men uden at tage det for afslappet, for det er også vigtigt at holde dampen oppe, siger Frederik Andersen.

Danskeren var på mål for Anaheim i alle fire kampe og har høstet masser af ros for at levere de gode redninger på kritiske tidspunkter og for at give holdkammeraterne den fornødne ro foran eget mål.

Sin egen præstation er Frederik Andersen imidlertid - nærmest vanen tro - ikke vild med at tale om.

- Ja, det er gået fint. Jeg har spillet fint, og vi vandt jo fire kampe. Det kan jeg kun være tilfreds med, siger han og skynder sig at skifte emne:

- De fire sejre betyder ingenting nu. Vi skal fokusere på Calgary og det gør vi også, siger han.

I Nordamerika går medierne op i, at den danske målmand i opgørene mod Calgary kommer i duel med modstandernes målmand Jonas Hiller.

Hiller var indtil denne sæson fast førstemålmand i Anaheim, men det fik Frederik Andersen lavet om på.

Derfor er opgørene i anden runde - man kan også kalde det kvartfinalen i NHL, imødeset som Jonas Hillers hævntogt eller Frederik Andersens mulighed for at vise, at han nu er langt foran schweizeren i Calgarys mål.

Den slags gider den beskedne dansker ikke tale om. Han vil meget hellere sige, at Anaheim går videre, hvis holdet vil det nok.

- Vi skal spille vores eget spil. Vi har det bedste hold i omklædningsrummet, og hvis vi fokuserer på os selv, kan vi vinde. Gennem hele sæsonen har vi vist, at vi er et af ligaens bedste hold.

- De kampe, vi har tabt i grundspillet, har vi tabt, fordi vi ikke fokuserede på os selv, siger danskeren.

Anaheim har hjemmebane mod Calgary torsdag og søndag i denne uge.

Bedst-af-syv-serien fortsætter derefter med to kampe i Calgary tirsdag og fredag i næste uge. Hvis det er nødvendigt med en femte kamp, har Anaheim hjemmebane igen søndag i næste uge.

Anaheim vil også have hjemmebane i en eventuelt syvende kamp.

Endnu en dansker er fortsat med i slutspillet. Lars Eller og Montreal møder Tampa Bay med første kamp natten til lørdag i Montreal.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.