Dansk NHL-profil søger oprejsning efter skræksæson

Jannik Hansen har sluttet sig til den danske VM-trup efter en dybt skuffende sæson i Vancouver.

Småstive stænger og en smule jetlag præger Jannik Hansen, efter at NHL-spilleren onsdag eftermiddag landede i den danske VM-lejr ovenpå en flyvetur fra Vancouver i Canada.

Den slags skavanker kan dog skøjtes væk i løbet af et døgn eller to. Langt værre er det med den plet på renomméet, der er kommet, efter at det ikke lykkedes Vancouver Canucks at kvalificere sig til slutspillet om Stanley Cup-trofæet.

Det er lidt af en skandale i den traditionsrige klub, og det nager stadig efter fire ugers sommerferie.

- Det har været en utrolig svær sæson. Den har været både turbulent og frustrerende, og vores resultater har slet ikke matchet klubbens ambitioner, siger Jannik Hansen.

Canucks var i Stanley Cup-finalen i 2011, men siden er det gået støt nedad bakke for et stjernebesat mandskab, der ser ud til at have toppet.

Og den slags nedture har konsekvenser.

- De har jo fyret stort set samtlige personer i den øverste ledelse. Vi venter nu på at få at vide, hvem der bliver general manager og træner for os i næste sæson. Så det hele har været noget rod, lyder det fra Jannik Hansen.

Danskeren nåede op på 71 kampe i den forgangne sæson, men de 20 point, han blev noteret for, er i underkanten, så Hansen selv kan heller ikke prale af noget specielt godt år.

- Ligesom det har været turbulent for holdet, har det også været det for mig. Jeg er blevet kastet rundt i forskellige positioner og forskellige kæder.

- En overgang var jeg på isen i 25 minutter i hver kamp, på andre tidspunkter fik jeg kun seks-syv minutter. Det har været svært, siger Jannik Hansen.

Den hårdtarbejdende wing har kontrakt til 2018 med den canadiske storklub, så klubfremtiden er på plads.

De næste uger handler dog kun om det danske landshold og den VM-slutrunde, der bliver hans femte siden debuten i 2005.

- Det er et meget tæt program, så det handler om, at vi rammer formen i de næste to uger, hvor vi har syv kampe. Jeg synes dog ikke, at vi skal stille os tilfreds med bare at overleve i A-gruppen, siger Jannik Hansen.

Danmark åbner VM lørdag eftermiddag mod Sveriges verdensmestre.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst