Dansk NHL-spiller skifter til finsk ishockey

Den danske ishockeyspiller Peter Regin har skrevet en toårig kontrakt med den finske storklub Jokerit.

Den danske ishockeyspiller Peter Regin skifter Nordamerika ud med Finland i de kommende to sæsoner.

Det skriver den finske storklub Jokerit fra Helsinki på klubbens officielle twitter-profil, ligesom den præsenterer danskeren på sin hjemmeside.

29-årige Regin har skrevet en toårig kontrakt med klubben.

Jokerit har forladt den finske liga og spiller i den stærkt ekspanderende russiske liga, KHL, så det bliver i en af verdens bedste ishockeyligaer, at Peter Regin nu skal slå sine folder.

- Peter Regin har et godt skøjteløb og er en dygtig spiller med en masse erfaring fra verdens hårdeste ligaer. Han skal være en af vores førende spillere i næste sæson, siger den finske ishockeylegende Jari Kurri, som er general manager i den finske hovedstadsklub.

Selv om danskeren ikke har haft den succes i NHL, som hans talent måske berettigede til - mest på grund af en genstridig skulderskade, har han trods alt spillet 239 NHL-kampe for henholdsvis Ottawa, New York Islanders og senest Chicago.

For tiden er Peter Regin optaget af slutspillet i Nordamerikas næstbedste ishockeyrække, AHL, hvor han spiller for Chicagos udviklingshold Rockford.

At være degraderet til den næstbedste række har ikke været let for den kreative danske spiller.

- Jeg ønskede at komme tilbage og måle mig mod de bedste spillere, så da Jokerit viste interesse, var beslutningen let, siger Peter Regin til Jokerits hjemmeside.

Her lægger han heller ikke skjul på, at han glæder sig til at komme tættere på sin familie, og måske sportsligt hente mere succes på de europæiske ishockeybaner, som er større end dem, man spiller på i Nordamerika.

- Mit skøjteløb og mine evner egner sig bedre til den store is. Selvfølgelig skal jeg vænne mig til de større baner, men jeg er opvokset med det, så det går nemmere, end når man skifter den anden vej, fortsætter Peter Regin.

Nyheden vil utvivlsomt glæde Danmarks landstræner Jan Karlsson, for skiftet tilbage til Europa betyder, at Peter Regin fremover vil kunne stå til rådighed for landsholdet i vigtige kampe.

Peter Regin har spillet i Nordamerika i syv sæsoner.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.