Udland

Dansk øjenvidne: Jeg tror folk var i chok

Danske Lars Svensmark var ved metroen i Bruxelles kort efter angrebet tirsdag. Folk var i chok, fortæller han.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

File photo of a general view of Zaventem's international airport near Brussels Foto: Reuters/© Francois Lenoir / Reuters

Der lugtede brændt, og der kom røg fra metrostationen Maelbeek i Bruxelles, da den danske journalist Lars Svensmark kom forbi, kort efter at der var sket en eksplosion tirsdag formiddag.

Han var på vej på arbejde i byen, der huser EU's hovedkvarter og den myriade af kontorer, der omgiver det.

- Mens jeg er på vej på arbejde, er der pludseligt røg, og der lugter brændt. Så jeg er gået forbi metrostationen lige efter, at bomben er gået af, siger Lars Svensmark.

Han bliver stående ved stationen og ser efterspillet efter eksplosionen. Vejen foran bliver hurtigt spærret af, og politibiler og ambulancer begynder at ankomme.

- Man er vant til, at mange går med deres mobiltelefoner. Men nu var det næsten bogstaveligt talt alle, der ringede til folk eller læste på deres telefoner.

- Jeg så også folk, der kom løbende grædende ud fra metroen. Chok er nok det bedste ord til at beskrive det, siger Lars Svensmark.

En mand kom hurtigt ud fra metroen og rådede via en megafon folk til at rydde området og gå hjem.

- Men generelt var folk meget stille ved stationen. Det virker til, at de fleste mennesker gik hjem hurtigt.

- Jeg har hørt, at dem, der arbejder inde i EU-Parlamentet, ikke kan komme ud. Det er sådan, jeg har forstået det, siger Lars Svensmark.

Belgien og Bruxelles har de seneste dage dannet rammen om jagten på og tilfangetagelsen af Salah Abdeslam, en af de formodede gerningsmænd bag novembers terrorangreb i Paris.

Det fik dog ikke Lars Svensmark til at frygte, at et angreb var på trapperne.

- Jeg tror mest stemningen var, at nu havde de fundet de terrormistanke, og at nu var de ligesom fangede. Så det er kommet bag på mig.

- Men på en eller anden måde ved man jo godt, at det kan ske i en stor europæisk by, fortæller journalisten, der trods angrebet ikke er på vej væk fra byen:

- Jeg har tænkt mig at blive her. Så sent som i går sendte jeg familie hjem, der havde været på besøg, og jeg har to venner, der lige er kommet. Det ændrer dette her ikke på.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.